• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksa bi bio u NBA da je više igrao protiv SAD! Predsjednik CSKA: Pristali smo i na klauzulu menadžera!

Autor Dragan Šutvić

Srpski košarkaš tokom Olimpijskih igara privukao pažnju sa svih krajeva svijeta, pa i iz NBA lige.

 Aleksa Avramović je mogao da ode u NBA Izvor: Harry Langer / Zuma Press / Profimedia

Aleksa Avramović bio je jedan od najboljih pojedinaca na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta, a nakon što je srpska reprezentacija osvojila bronzanu medalju pominjao se čak i njegov odlazak u NBA ligu. Najbolji defanzivac na olimpijskom turniru ipak je završio na drugom kraju svijeta, pošto je potpisao za CSKA iz Moskve.

Prvi čovjek tog kluba Andrej Vatutin istakao je u razgovoru sa ruskim medijima da bi Aleksa završio u nekom od američkih timova samo da su se dešavanja u Parizu odigrala malo drugačije. Po njegovim riječima, NBA timovi odveli bi srpskog reprezentativca u SAD, da mu je Svetislav Pešić namijenio nešto veću ulogu u posljednjoj četvrtini polufinalnog meča, kada se lomila utakmica između Srba i Amerikanaca!

"Ko zna, da je Aleksa igrao više u posljednjoj četvrtini protiv SAD, moguće da bi dobio potpis ‘preko Bare’. Naravno, imali smo spisak igrača koji bi zamijenili Avramovića, ali interno mislimo da je ovako najbolje za nas. Siguran sam da ni igrač neće zažaliti zbog svog izbora", rekao je Vatutin, koji je prezadovoljan potpisivanjem ugovora sa borbenim bekom koji je punu afirmaciju stekao u dresu Partizana prethodnih sezona.

Vatutin kaže da je bilo lako dogovoriti se sa Aleksom Avramovićem i Miškom Ražnatovićem, iako mu nije baš po volji što srpski košarkaš ima NBA klauzulu!

"Zahvalan sam ‘našim’ Srbima na lijepim riječima o našem klubu, prije svega Nikoli Milutinovu, koji je često razgovarao sa Avramovićem u periodu proje Olimpijskih igara. Njegov menadžer Miško Ražnatović obavijestio nas je u jednom trenutku da postoji mogućnost da će igrač napustiti Partizan. U tom trenutku bilo je lako dogovoriti sve detalje", rekao je Vatutin i dodao:

"Jedini problem je predstavljalo insistiranje menadžera na NBA klauzuli, ali smo pristali i na to. To je bilo dijelom i zbog toga što bismo zaradili novac da je otišao u Ameriku i, logično, mogli da pronađemo još skuplje pojačanje kao zamjenu. Međutim, nijednog trenutka nismo željeli takav scenario, da mijenjamo talenat za finansije."

Tokom ljeta se pominjalo da je Atlanta, za koju igra Bogdan Bogdanović, zainteresovana da u svoje redove dovede Aleksu Avramovića. Ipak, od tog posla nije bilo ništa, pa će na eventualnu šansu u NBA ligi košarkaš iz Čačka morati da sačeka. Njemu to nije strano jer je kroz karijeru navikao da ide obilaznim putevima, pa je tako i u Partizan stigao poslije nekoliko godina u inostranim klubovima.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC