• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mega nastavlja gdje je stala prošle sezone u ABA ligi: Pobjeda u Novom Mestu, Petrović je novo lice tima!

Autor Dragan Šutvić

Mega je pobedom otvorila sezonu u ABA ligi, izabranici Marka Baraća su pobijedili Krku u Novom Mestu.

 ABA liga Krka pobijedila Megu  Izvor: MN PRESS

Mega je u prvom kolu Jadranske lige pobedila Krku 80:70 (16:19, 23:14, 18:16, 23:21). Ekipa Marka Baraća nastavila je da pruža dobre partije u ABA ligi gdje je regularni dio prošle sezone završila sa osam uzastopnih pobjeda, a bez obzira na odsustvo nosilaca igre od prošle sezone - opet djeluje da su sklopili dobar tim. Kondić je do poluvremena imao svega tri poena, ali je njegova sjajna partija u drugom dijelu utakmice donijela pobjedu ružičastima. Titulu najefikasnijeg sa 19 poena ponio je Mihailo Petrović koji je ovog ljeta stigao u redove Mege, dok je domaću ekipu predvodio Tajler Persons sa 21 poenom. 

Mega nije najbolje startovala i sve do prvog dijela druge deonice izabranici Marka Baraća su pokušavali da smanje zaostatak. KostaKondić je poveo ekipu, slijedili su ga Bogoljub Marković i Andrija Jelavić za prednost od sedam poena ružičastih (30:23). U nastavku se igralo čvrsto i koš za koš, uz blago vođstvo gostiju. Nije se mnogo mijenjao ritam utakmice ni u daljem toku meča, Mihailo Petrović je razigravao Megu dok su na drugoj strani Špan i Cerkvenik spremno odgovarali.

U odlučujućoj dionici Špan i Skins su vezali mini-seriju od 4:0 i činilo se da će se domaćin vratiti rezultatski u meč. Međutim, na drugoj strani je Kondić pronašao svoj ritam i trojkom prekinuo nalet Krke, slijedio ga je i Malovec za najveću prednost Mege (68:57).

U 36. minutu Kondić je bio precizan izvan linije 6,75 i uz to dobio faul, što je bilo dovoljno da stimuliše goste da završnicu rutinski privedu kraju. Pomogli su Jelavić i Jović koji su diktirali ritam igre u reketu, dok je na drugoj strani odgovore pružao samo Persons, ali je već bilo kasno da ugrozi prednost gostiju. 

Krka: Mirtić 6, Bačvić, Garsia 5, Persons 21, Plut, Jurković 7, Špan 13, Cerkvenik 8, Skins 4, Smrekar 2, Klobučar, Čebašek 4.

Mega: Kondić 12, Jelavić 14, Vukčević, Marković 9, Kajli 4, Kroflić, Macura, Milijašević 2, Jović 14, Tanasković, Petrović 19, Malovec 6.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC