• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nebojša Čović otišao iz Crvene zvezde!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslije imenovanja na mjesto predsjednika KSS, Nebojša Čović više nije predsjednik Crvene zvezde.

 Nebojša Čović više nije predsjednik Crvene zvezde Izvor: MN PRESS

Košarkaški savez Srbije dobio je novog predsjednika! Skupština KSS izabrala je dugogodišnjeg predsjednika Crvene zvezde Nebojšu Čovića na mjesto prvog čovjeka srpske košarke, a zbog toga je on morao da odstupi sa dosadašnje funkcije. Nakon duže od decenija Čović je napustio čelo crveno-bijelih. Saopštenje sa tekstom njegove ostavke je od strane kluba dostavljeno je klubovima i mi ga prenosimo u cijelosti. 

"S obzirom da sam danas, 1. oktobra 2024. godine imenovan na funciju predsjednika Košarkaškog saveza Srbije, saglasno Zakonu o sportu koji propisuje nespojivost funkcija rukovođenja u više sportskih organizacija, obavještavam vas da do prestanka mandata na toj funkciji neću moći da obavljam funkciju predsjednika košarkaškog kluba Crvena zvezda. Moje imenovanje za predsjednika Košarkaškog saveza Srbije upravo je potvrda istrajnog rada svih nas koji smo godinama timski i zajedno bili dio košarkaškog sistema Crvene zvezde koji je oduvijek simbol kvaliteta i ponosa. Koristim priliku da vam se i ovim putem zahvalim, kako na povjerenju koje ste mi ukazivali sve ove godine da budem predsjednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, tako i na podršci da prihvatim odgovornost, ali i privilegiju da budem predsjednik Košarkaškog saveza Srbije. Uvjeren da će naša Zvezda nastaviti da bude transparentan i eminentan klub, koji će nizati uspjehe na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, brend naše Srbije, sinonim želja najmlađih u kojima su budući šapioni i reperezentativci naše zemlje i u srcima miliona onih koji su sa tribina najveća snaga Zvezde, želim vam mnogo uspjeha u daljem radu!", napisao je Čović.

Ranije je Nebojša Čović godinama bio i na čelu košarkaškog kluba FMP, a ovo mu nije prvi mandat na čelu srpske košarke. Od 1995. do 1997. godine bio je predsjednik Košarkaškog saveza Jugoslavije. Za sada su prilike takve da se očekuje da će njegovo mjesto na čelu Crvene zvezde preuzeti dosadašnji predsjejdnik Upravog odbora Željko Drčelić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC