• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nebojša Čović odgovorio na izjavu o odlasku Svetislava Pešića: Vidim da se prave neke senzacije...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nebojša Čović prokomentarisao je izjavu Svetislava Pešića da se traži novi selektor Srbije.

 nebojsa covic odgovorio svetislavu pesicu otvorena su mu vrata Izvor: TV Prva/screenshot

Novi predsjednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Nebojša Čović gostovao je jutros na TV Prva i ponovo se osvrnuo na glavni zadatak koji je dobio od preuzimanja funkcije. To je naravno pitanje selektora, pa dok Čović insistira na tome da bi Pešić trebalo da ostane na klupi Srbije, s druge strane Karijeve izjave ne govore da to ide u dobrom smjeru.

U svojoj najnovijoj izjavi, Pešić je rekao da kada je "sve novo", treba da bude novi i selektor ponudivši pomoć u pronalasku svog nasljednika, dok istovremeno između redova možemo da naslutimo i neodlučnost. Pešić ističe da osjeća odgovornost prema svim svojim igračima koji žele da ga vide na istom mjestu i u budućnosti, tako da je to jedino što mu "smeta" u definitivnoj odluci. A, šta na to kaže Čović?

"Prva i ključna stvar je rješavanje problema selektora, odnosno vezano za Pešića. U kontaktu smo. Neću da žurim sa njim! Nisam nezadovoljan kako ide, mada vidim da se pravi senzacije, euforije po medijima... Pešiću su otvorena vrata i najbolje bi bilo da se nastavi kontinuitet. Razgovarali smo više puta, a od čega zavisi ostanak? Tu je tri godine i prošao je raznorazne situacije i Pešić ima godina, poštujem šta je izjavio, ali mislim da je put otvoren da se napravi još jedan iskorak", kazao je Čović i potom objasnio čime "motiviše" trenera.

"Mi nemamo zlatnu medalju od 2006. godine., iduće godine je Evropsko prvenstvo i to može da bude dodatni izazov. Pustimo da uradimo posao u tišini. Nema koristi od buke, neće se pokazati tu ko je sposoban ili nije i ko je dobronamjeran ili nije".

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:54
Košarkaši pevaju Kari's on fire
Izvor: RTS
Izvor: RTS

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC