• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan dočekuje bivšeg kapitena, a tu je i Madar: Obradović dočekao ono što nije od početka sezone

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan napokon igra pred domaćim navijačima, u trećem kolu Evrolige dočekaće Bajern iz Minhena.

 Partizan dočekuje Bajern u Evroligi Izvor: MN PRESS

Partizan dočekuje Bajern! Poslije dva kola, dva gostovanja i dva poraza, crno-bijeli će napokon imati šansu da u novoj sezoni Evrolige zaigraju pred domaćom publikom. Nijemcima neće biti lako - Beogradska arena je po ko zna koji put rasprodata. Dakle, očekuje nas još jedan spektakl u režiji Grobara, večeras od 20.45.

Trenutni skor iznosi 3:3, davne 2014. su se sastali Bajern i Partizan u Evroligi i svako je upisao po jednu pobjedu. Skoro 10 godina kasnije, našli su se na istom mjestu, a crno-bijeli su oba puta bili bolji. Već naredne sezone Bajern je naplatio dugove i sada ponovo imamo neriješen rezultat.

Crveno-bijeli u Beograd dolaze sa polovičnim učinkom. Upisali su izabranici Gordona Herberta poraz od aktuelnog šampiona Evrolige, ali su zato u prvom kolu savladali Real iz Madrida (97:89). U Minhenu i to ubjedljivom rolom u posljednjoj četvrtini 33:16, baš onoj u kojoj se Partizan uspavao u posljednja dva susreta.

Na drugoj strani, Partizan niže uspjehe u ABA ligi i uz Budućnost i Megu zauzima sam vrh tabele. U Evropi se ta superiornost još uvijek ne da primijetiti, ali... "Valjak" nije izgledao loše protiv Rela, nije čak ni protiv Baskonije, procenti šuta za tri u oba meča su bili 46 odsto, a uspješnost koševa iz igre čak 50. Ipak, iskustvo zajedničkog vremena na terenu je odnijelo prevagu. Sada će potpuno nov tim Željka Obradovića imati priliku da se uigrava u Beogradu do kraja oktobra, pošto će sve mečeve u Evroligi imati u prestonici Srbije.

To je ono što su dugo čekali - igra pred domaćim navijačima, uz huk sa tribina i sa šestim igračem na terenu. Nagovještaj atmosfere dobili su u Hali 3 Beogradskog sajma na pripremnom turniru, potom ponovo u prvoj utakmici regionalnog takmičenja protiv Borca, ali sada ih očekuje ono pravo. I kako je Frenk Nilikina rekao: "Imamo prednost domaćeg terena sa našim navijačima, pred nama je nekoliko takvih utakmica. Uzbuđeni smo zbog toga", zaključio je Francuz.

Dolaze Lučić i Madar

Izvor: Kirchner-Media/TH / imago sportfotodienst / Profimedia

Bajern u svojim redovima ima bivšeg igrača Crvene zvezde Šabaza Nejpira, koji je u posljednja dva meča prosječno bilježio 16,5 poena i predstavlja najvažnije pojačanje ekipe iz Minhena. Tu je i nekadašnji organizator igre Partizana Jam Madar. Izraelac nije ulazio u igru protiv Reala, ali se našao na terenu u porazu od Panatinaikosa i tom prilikom je postigao 11 poena i šest asistencija. Arena će večeras dočekati i svog bivšeg kapitena Vladimira Lučića.

Ovog ljeta iz Bajerna pravo u crno-bijeli dres je stigao Isak Bonga. Nijemac visok 204 centimetara je prošle godine davao nešto manje od šest poena na utakmici, ali je za ovo vrijeme u Partizanu pokazao da će i te kako biti bitan igrač za Beograđane. Potcijenjen izvan linije 6,75 Bonga koristi svaku priliku da ugrozi protivnika i sada se nalazi na 40 procenata uspješnosti.

Takođe, Željko Obradović može sada da računa i na Dvejna Vašingrona. Amerikanac je sada zvanično novi-stari igrač crno-bijele porodice, poslije kratke turneje u Americi.

Partizan sa 16 igrača

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Pred meč Željko Obradović je analizirao protivnika, navodeći da je klub iz Minhena najveću promjenu napravio na klupi. "Radi se o preiskusnom treneru koji je bio svjetski prvak sa reprezentacijom Njemačke. Vidi se njegov rukopis u igri tima, svaki prekid i tajm-aut koriste za promjenu odbrane. Takođe, poslije odmora imaju specijalne napade i postavljene situacije za njihove šutere. Imaju i visoke igrače koji su sposobni da šutiraju a tri. Očekuje nas veoma zahtjevna utakmica što se tiče taktike i koncentrisanosti na sve ove promjene na koje su sposobni", rekao je Obradović.

Najtrofejniji trener je napokon mogao da računa na sve izabranike. "Odradili smo dobar trening, od trenutka kad smo se skupili, prvi put smo imali svih 16 igrača na raspolaganju. Neki igrači imaju i dalje neke sitne probleme, ali su sposobni da treniraju", zaključio je Obradović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC