• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teletović: "Zmajevi" prolaze grupu na Mundijalu!

Autor mondo.ba

Košarkaš Bruklina Mirza Teletović se vratio u Bosnu i Hercegovinu na odmor i biće jedan od najvatrenijih navijača fudbalskih "zmajeva" na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

 Teletović: "Zmajevi" prolaze grupu na Mundijalu! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Kapiten košarkaša Bosne i Hercegovine Mirza Teletović i član NBA ekipe Bruklin Nets doputovao je na odmor u BiH, piše novinska agencija "Patria" (NAP). 

Vrlo raspoloženi i nasmijani Mirza izjavio je da mu prijaju priznanja i nagrade koje je dobio, a jedna takva je sportska ličnost godine za 2013. godinu.

S obzirom da je iza sebe ostavio fudbalera Edina Džeku s kojim je i najbolji drug, dodao je  da mu je žao što nisu nagradu mogli dobiti obojica, ali da je red došao i na njega.

"Bilo bi lijepo kada bi svi uspješni sportisti mogli dobiti neka priznanja, pa tako i Džeko i ja. Ali, tako je kako je. BiH ima toliko kvalitetnih sportista i onda se moramo mijenjati. Ne može Edin sve nagrade uzeti. Red je da neko drugi dobije neko priznanje", rekao je kroz šalu Teletović.

Nurkić dolazi u NBA ligu

Jedan od najboljih košarkaša BiH ne razmišlja u ovom trenutku ni o čemu previše, jer se želi odmoriti i uživati u BiH. Ipak, je istakao da BiH obiluje talentima te da će uskoro sigurno još neko doći u najjaču košarkašku ligu svijeta.

"Imamo dosta mladih i talentovanih igrača u BiH i sigurna sam da će dobiti priliku da naprave karijeru u NBA. Prije svih mislim na Jusufa Nurkića koji ide na Draft i želim mu sve najbolje. Vrhunski igrač, veliki talenat i ima još mnogo prostora da napreduje i sigurno će uspjeti u karijeri. Očekujem od njega da dođe u NBA", dodao je Teletović.

 Ni Teletović kao ni drugi građani BiH nije imun na fudbalsku groznicu koja sve trese pred početak Svjetskog prvenstva u Brazilu, a na kojem po prvi put u istoriji učestvuje i BiH.

"Očekujem u Brazilu jedan dobar i pozitivan rezultat. Jako sam uzbuđen, vjerujte, da ne mogu pronaći pravi način da opišem svoja osjećanja zbog fudbalske selekcije BiH. Mislim da naši momci definitivno idu dalje. Puno očekujem od njih u grupnoj fazi, a dalje ćemo vidjeti. Nemam drugog favorita u Brazilu, navijam za BiH i želim da doguraju što dalje", izjavio je Mirza.

Ipak, Teletović neće putovati u Brazil, jer je kako kaže zakasnio s planiranjem.

"Što se tiče mog putovanja u Brazil, nažalost zakasnio sam i sada sam tek stigao u BiH i družim se s prijateljima i odmaram se, pa ćemo vidjeti kako ćemo se organizovati da gledamo utakmice zajedno. Sigurno će i tako biti zabavno", zaključio je Teletović u razgovoru za NAP.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC