• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kikanović i Stipanović oprezni pred mečeve odluke

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Daćemo sve od sebe da u ove dvije utakmice ostvarimo dvije pobjede", poručeno je na konferenciji za medije Košarkaškog saveza BiH pred utakmicu sa reprezentacijom Velike Britanije koja će u nedjelju biti odigrana u sarajevskoj "Skenderi

Košarkaška reprezentacija BiH nakon dvije pobjede, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine, protiv Velike Britanije u gostima i Islandom u tuzlanskom "Mejdanu", u nedjelju igra protiv Velike Britanije u sarajevskoj "Skenderiji".

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH (KSBiH) Harun Mahmutović izrazio je nadu da će se BiH pobjedom protiv Velike Britanije u nedjelju plasirati na EP.

"Ovo je nama veoma bitna utakmica", kazao je Mahmutović i pozvao sve da dođu i podrže reprezentaciju. Pohvalio je Tuzlu za sjajnu atmosferu tokom utakmice sa Islandom.

"Mi smo svjesni da nama niko neće pokloniti pobjedu i da će i oni doći rasterećeni ovdje. Kada igrate bez pritiska to može na kraju da bude dobro za njih. Moramo da odigramo utakmicu na maksimalnom nivou, da svedemo greške na minimum", poručio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Elmedin Kikanović.

On i saigrači će, kako je kazao, dati sve od sebe "da u ove dvije utakmice ostvarimo dvije pobjede".

Bosanskohercegovački košarkaš Andrija Stipanović kazao je da za reprezentaciju Velike Britanije sljedeća utakmica nema rezultatske važnosti te da su takvi protivnici najopasniji.

"Moramo dati sve od sebe da dobijemo tu utakmicu i da se plasiramo na EP", kazao je Stipanović.

Na konferenciji za novinare je saopšteno i da je Košarkaški savez BiH kažnjen sa 7,5 hiljada evra zbog ponašanja navijača na utakmici u Tuzli.

Utakmica reprezentacija BiH i Velike Britanije biće odigrana 24. avgusta, a posljednji susret kvalifikacija reprezentacija BiH će igrati tri dana kasnije na Islandu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC