• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Dozet: Spremajte doček!!!

Milan Dozet deli oduševljenje nacije igrama i rezultatima reprezentacije. Evo njegovih impresija pred polufinale sa Francuzima. A podelio je sa vama i nekoliko svojih duhovitih opaski sa Twittera.

Ako će neko da kaže da smo verovali, onda verovatno ne govori istinu. Pravi izraz bi, verovatno, bio, SVI SMO SE NADALI.

Kako god bilo, naša reprezentacija je među prve četiri na svetu i sa velikim samopouzdanjem grabi ka medalji. I dok roditelji čupaju kosu, zbog skupih reketa i opreme koju su kupili, klinci izlaze napolje i bacaju na zarđali koš. Uz šut, uzvikuju ime jednog od igrača, kao što je moja generacija uzvikivala ime sadašnjeg selektora. Ili je sve ovo samo slika u koju želim da verujem.

Heroja nema. Svi su oni heroji. Svi su oni veliki. Prvi selektor, koji je na svom prvom nastupu napravio uspeh u koji niko osim njih samih nije verovao. Igrači su igrali timski i upravo u toj igri isplivao je njihov neosporni kvalitet.



Pod utiskom teksta koji je hrvatski novinar napisao, u kojem hvali bezobrazluk i snagu balkanskog mentaliteta, u isto vreme kritikujući svoju reprezentaciju, osećam se nekako sasvim zadovoljno. Nikako zbog neuspeha njihovog tima, već zbog njihovog žaljenja što nisu na našem mestu.



Većina nas je na kraju utakmice sa Brazilom pomislila kako će naši igrati sa favorizovanim domaćinima. Isto veče je donelo još jedno iznenađenje.

Francuska je uspela da nametne svoj ritam, koji je mora se priznati bio skroz konfuzan i u utakmici na kojoj Špance i nije išlo, dođe do zaslužene pobede. Ruku na srce i navijali smo za Francusku, koja je sigurno je za nas bolji protivnik od Španije.






Dok pišem ovaj tekst, Amerikanci razvaljuju Litvance. Finale su, očekivano, rezervisali Amerikanci. Mi se nadamo da će sa druge strane biti naši momci.

Možda bi posle svega bilo i pomalo neskromno tražiti nešto više od ovoga. Za mene je ovaj uspeh ogroman kao i medalja. Ali naši igrači sigurno ne bi došli tu gde su, da ne žele i ne veruju u nešto više. Jedna utakmica nas deli do velikog finala, do medalje.

A kako god odigraju i prođu u naredne dve utakmice, zaslužili su veliki doček. Već sad se zbog njih, svi mi osećamo ponosni što smo Srbi.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Posteno receno ja ovo nisam ocekivao, a sad kad je tako samo zlato sve drugo nepriznam. Da da dobijamo Amere ali da 4ramo kao protiv Brazila. Savrsena kosarka

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC