• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mahmutović: Ivanović ostaje selektor BiH

Autor mondo.ba

Iako saradnja sa Duškom Ivanovićem zvanično nije produžena, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović vjeruje da će crnogorski stručnjak i u budućnosti predvoditi "zmajeve".

 Mahmutović: Ivanović ostaje selektor BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

U kvalifikacijama za Evropsko košarkaško prvenstvo 2015. godine, na klupi reprezentacije BiH sjedio je crnogorski stručnjak Duško Ivanović, a iako njegov ostanak nije definisan, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH (KS BiH) Harun Mahmutović smatra da će Ivanović i u budućnosti predvoditi "zmajeve".

Iskusni, pedesetsedmogodišnji stručnjak, koji uporedo vodi i grčki Panatinaikos, izborio je sa reprezentacijom BiH plasman na Eurobasket, koji će sljedeće godine biti održan u Francuskoj, Letoniji, Hrvatskoj i Njemačkoj.

"Nema razloga da Duško Ivanović ne ostane selektor. U stalnom smo kontaktu, dogovaramo se o svemu što je bitno za reprezentaciju, između ostalog i o pripremnom periodu", rekao je Mahmutović za "Dnevni avaz".

Zbog obaveza sa Panatinaikosom u Evroligi, Ivanović neće biti član delegacije KS BiH na žrijebu grupa Eurobasketa, koji će 8. decembra biti održan u Parizu.

Domaćini predstojećeg prvenstva Evrope iskoristili su pravo da izaberu po jednu selekciju u grupi, tako da BiH sigurno neće biti zajedno sa Letonijom i Estonijom, te Turskom i Njemačkom. Ostaju opcije da "zmajevi" igraju u grupi sa Hrvatskom i Slovenijom, odnosno Francuskom i Finskom.

"Ne budemo li izvučeni u njihovu grupu, velika je vjerovatnoća da ćemo sa Hrvatskom i Slovenijom igrati pripremne utakmice. Otvorene su i ponude za turnire u Grčkoj, poznati Akropolis kup, gdje bi osim domaćina, nastupile još Rusija i Poljska, zatim u Italiji, Finskoj, Turskoj i Njemačkoj. U finalne dogovore krenućemo nakon žrijeba u Parizu", poručio je Mahmutović i dodao da je u planu odigravanje desetak test mečeva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC