• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Fila ga "ubola"... Teletović "srušio" šampione

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Siksersi posle 17 poraza u nizu zabeležili prvu pobedu ove sezone, i to na gostovanju u Mineapolisu - 85:77. Teletović sjajan u pobjedi protiv šampiona.

Duel najgorih timova lige u noći između srede i četvrtka, Filadelfija - Minesota, rešili su u svoju korist Siksersi - i to kao gosti (85:77). Fila je tako stigla tek do prve pobede ove sezone, posle 17 poraza u nizu.

Oni su izbegli da izjednače najgori start sezone svih vremena u NBA ligi, od 18 vezanih poraza, koji je zabeležio Nju Džersi Nets, u sezoni 2009/2010.

Da je ekipa pomalo "izgubljena" ove sezone, ali i neiskusna potvrđuje i situacija iz 16. sekunde utakmice. Henri Sims je krenuo na liniju za slobodna bacanja, ali je sudija Zek Zarba dunuo u pištaljku i zaustavio igru. Ispostavilo se da su Sikersi napadali u pogrešnom smeru. Faul je izbrisan, ekipe su zamenile strane, a Filadelfija je upućena na pravi smer.

Filadelfija ove sezone igra s najmlađim timom u ligi, tako da joj svaka pobeda mnogo znači.

"Osećam kao da nam je ovo potvrda dobrog rada. Osećam neverovatno mnogo poštovanja prema činjenici da se nikada nisu predavali ili preskočili trening, i zato su i nagrađeni u Mineapolisu", rekao je trener Bret Braun.

Siksersi znaju i za duže crne serije u istoriji, doduše ne na početku sezone. Oni su prošle godine vezali 26 poraza.

"Za mene je ovo veliko olakšanje i veliki teret mi je pao sa leđa. A isto oseća i ostatak tima sad kad smo pobedili", rekao je plejmejker Majkl Karter-Vilijams, najzaslužniji za trijumf Siksersa sa 20 poena, i po devet skokova i asistencija.

U timu pobednika istakao se i Robert Kovington sa 17 poena.

Gorgi Dijeng postigao je 15 poena i 16 skokova za Minesotu, koja je iz igre šutirala samo 35 odsto i imala je 17 izgubljenih lopti. Vulvsi i dalje igraju bez prvog centra Nikole Pekovića, kome je povređen članak.

MIRZA "SRUŠIO" ŠAMPIONE

Bruklin Netsi su poslije produžetka pobijedili San Antonio Sparse 95:93. Kapiten naše reprezentacije Mirza Teletović bio je sjajan sa 26 poena i 15 skokova, što mu je rekord NBA karijere.

''San Antonio igra košarku koja odgovara nama Evropljanima, uvijek sam imao mnogo otvorenog prostora, svi su bili odlični večeras.Sve je počelo juče kada smo slavili protiv Niksa gdje je trener postavio nova pravila. Naš pristup je bio drugačiji jer smo počeli uživati u košarci", rekao je Teletović.

Dobar je bio i Bojan Bogdanović, koji je postigao 14 poena.

REZULTATI
Šarlot - Čikago 95:102
Vašington - LA Lejkers 111:95
Boston - Detroit 109:102 (produžetak)
Bruklin - San Antonio 95:92 (produžetak)
Majami - Atlanta 102:112
Hjuston - Memfis 105:96
Milvoki - Dalas 105:107
Minesota - Filadelfija 77:85
Juta - Toronto 104:123
LA Klipers - Orlando 114:86

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC