• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Igosi'' pročitali igru Zadrana (VIDEO)

Autor mondo.ba

Odličnom igrom u odbrani, košarkaši Igokee protiv Zadra stigli su do pete ovosezonske pobjede u ABA ligi. Trener Željko Lukajić dobro je analizirao igru protivnika, koji nije uspio da dođe do pete pobjede u nizu.

 ''Igosi'' pročitali igru Zadrana (VIDEO) Izvor: MN PRESS

Trijumf protiv Zadra 71:56 u 14. kolu ABA lige donio je mir u redove Aleksandrovčana.

Evidentan je napredak u igri košarkaša Igokee od dolaska na kormilo Željka Lukajića, koji je uspio da probudi ekipu, koja je po prvi put od februara vezala dvije pobjede na Jadranu.

Znali su u redovima šampiona BiH da meč protiv Zadra neće biti lak. Ipak, odlična odbrana, prije svega u trećoj četvrtini, kada su gosti postigli svega devet poena, omogućila je mirnu završnicu "igosima".

"Sigurno da prije utakmice niko nije očekivao da ćemo ovako ubjedljivo da pobjedimo, s obzirom na igru i rezultate koje je Zadar imao u prethodne četiri utakmice, gde je ostvario velike pobjede. Sigurno da smo se plašili njihove igre i decidno smo postavili neke zadatke pred tim kojih smo se morali striktno držati. Uspjeli smo da ih ispunimo, tim Zadra zaustavili smo ispod 60 poena i to je bio jedini put da mi dođemo do pobede s obzirom na izvanredne šutere koje oni imaju u ekipi", zadovoljno je istakao Lukajić nakon meča za sajt ABA lige.

Aleksandrovčani su znali od koga im prijeti najveća opasnost, pa su nastojali da pametnom igrom neutrališu najbolje igrače Zadra, u čemu su na kraju i uspjeli.

"Ako se samo sjetimo da je Bošnjak protiv Cedevite šutirao trojke 7/6, da je Florens protiv Metalca šutirao 12/8, ako znate da  imaju Širka i Šanga koje ni sekunde ne smijete ostaviti slobodne, onda je jasno da smo napravili dobar posao. Uspjeli smo da riješimo te probleme. Znali smo da imaju dubinu preko Sobina i Ivanova ali smo se žrtvovali, imali su i centri po četiri faula, dosta smo kombinovali, bili čvrsti i došli do značajne pobede", "pročitao" je igru gostiju trener Igokee.

Đorđe Drenovac bio je među boljim igračima Igokee. Meč je završio sa osam poena uz samo jedan promašen šut iz igre.

"Odigrali smo sigurno jednu dobru utakmicu, prije svega u odbrani. Zaustavili smo njihovog najboljeg igrača Florensa koji je u prošlom kolu bio sjajan. Zaustavili smo njihovu tranziciju. Imali smo dobar šut za tri poena, iako je u nekim trenucima dolazilo do padova. Mislim da smo kontrolisali cijelu utakmicu i zasluženo slavili", rekao je Drenovac.

Trener Zadra Ante Nazor istakao je da je trijumfovala ekipa koja je više željela pobjedu.

TABELA: Zvezda 13-0, Budućnost 11-2, Cedevita 10-4, Olimpija 8-6, Cibona 8-6, Partizan 7-7, Mega 6-7, Krka 6-8, Zadar 6-8, Solnok 6-8, Igokea 5-9, Metalac 4-9, MZT 4-9, Levski 1-12.

"Čestitao bih Igokei na zasluženoj pobjedi. Mi nismo pokazali veću želju od njih da zabilježimo pobjedu. U prvom poluvremenu su imali osam ofanzinih skokova više, osam pogođenih trica. Jednostavno dozvolili smo protivniku da se razigra i oni su u drugom poluvremenu nastavili u istom ritmu. Mi nismo uspjeli nametnuti svoj ritam i zasluženo smo izgubili. Igrači su ušli mekano u utakmicu misleći da će se utakmica dobiti sama od sebe. Jednostavno, pristup nije bio dobar i moramo raditi da to popravimo", poručio je hrvatski stručnjak.

...
Izvor: YouTube


Igokea sad ima učinak od pet pobjeda i devet poraza, a 2014. godinu zatvara utakmicom protiv Budućnosti u Podgorici 28. decembra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC