• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukajić: Igramo sa željom, ali bez snage

Autor mondo.ba

Četvrti poraz u nizu, a ukupno trinaesti ove sezone u ABA ligi, košarkaši Igokee doživjeli su na domaćem terenu u meču 18. kola protiv Cedevite, 57:86. Trener Aleksandrovčana čestitao Zagrepčanima na zasluženom trijumfu.

 Lukajić: Igramo sa željom, ali bez snage Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Igokea je nastavila negativnu tradiciju protiv protiv Cedevite. U osmom odmjeravanju snaga sa zagrebačkim timom, Aleksandrovčani su pretrpjeli sedmi poraz, ovaj put izuzetno ubjedljiv 57:86. Jedino su prošle sezone, nakon produžetka, uspjeli da slave na domaćem terenu 96:89.

Po završetku susreta, trener Igokee Željko Lukajić nije mogao da bude zadovoljan izdanjem svojih košarkaša, koji su već nakon prvog poluvremena imali zaostatak od 20 poena i teško je bilo očekivati da se u nastavku vrate u meč protiv daleko kvalitetnijeg protivnika.

"Ne može se nista reći osim da se čestita Cedeviti koja je opravdala ulogu favorita. Tu smo gdje smo, ova utakmica je to pokazala. U ovom trenutku ne mogu da kažem kada ćemo igrati bolje. Igramo odbranu sa željom, ali bez kontakta, bez snage. Ima mnogo stvari, mislim da je za nas jako bitno da što prije sagledamo pravo stanje, da utvrdimo šta je to što nam nedostaje jer u ovakvoj kompoziciji tima ne možemo ništa da očekujemo", izjavio je za Lukajić za sajt ABA lige.

Dušan Katnić nije imao svoje veče. Susret je završio bez poena, uputivši samo jedan šut za dva poena. Ipak, u pet navrata asistirao je saigračima.

"Nema puno toga da se kaže, vidjeli ste. Cedevita je kvalitetnija ekipa, ali mislim da mi nismo imali prije svega željenu odbranu i da pokažemo da protiv jakih ekipa možemo kvalitetno odigrati. Nismo imali šta da tražimo sa ovakvom igrom. Na nama je da dobro treniramo i da otklanjamo greške u odbrani i u narednim utakmicama se predstavimo u boljem izdanju", poručio je Katnić.

 Trener gostiju Jasmin Repeša smatra da je dobro otvaranje susreta omogućilo Cedeviti da dođe do lagane i ubjedljive pobjede.

"Mislim da smo ušli na pravi način, energetski odgovorili, defanzivno solidni. Dominirali smo u skoku. Prilično lagano i zasluženo dobili. Bitno je da su igrali Tomas i Barać. Imali smo dva poraza zaredom što nas je izbacilo iz takta, došli smo odlučni da moramo dobiti utakmicu I to smo uradili", smatra Repeša.

Ponajbolji u redovima Zagrepčana bio je Marko Arapović, koji je susret završio sa 13 poena i četiri uhvaćene lopte.

"Dobro smo igrali u prvom dijelu, dobra odbrana, dobro trčanje, odlijepili smo se na dvocifrenu razliku. Na poluvremenu smo se dogovorili da igramo jače, digli se, povećali prednost još deset razlike i mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu", istakao je krilni centar Cedevite.

Igokea je ostala na svega pet trijumfa iz 18 mečeva i teško je očekivati do kraja sezone da će uspjeti da ostvari mnogo bolji plasman od trenutnog. Sa druge strane, Cedevita drži treću poziciju sa skorom 12 pobjeda i šest poraza.

U 19. kolu Aleksandrovčane očekuje izuzetno teško gostovanje Partizanu u Beogradu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC