• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirza is back!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Poslije tri mjeseca pauze zbog bolesti, kapiten Bosne i Hercegovine Mirza Teletović se vratio na NBA parkete u dresu Bruklin Netsa! Fantastični Tim Dankan predvodio Sparse do brejka u Los Anđelesu. Atlanta i Memfis opet sigurni.

Plućna embolija je sad i definitivno iza Mirze Teletovića.

Mirza je nastupio nešto više od tri minuta u porazu Netsa od Atlanta Hoksa - promašio je dva šuta, ali i ostvario dva skoka.

"Jastrebove" je protiv "mrežica" predvodio Pol Milsap sa 19 poena. Kajl Korver je dodao 17, Džef Tig 16, a Al Horford 14, uz 13 skokova. Pero Antić je meč završio sa osam poena i dva skoka za 13 minuta.

Najefikasniji u timu Bruklina bio je Džeret Džek sa 23 poena, tri više od Bruka Lopeza, a četiri od Džoa Džonsona.

...
Izvor: YouTube

Šampionski, a i po tradiciji.

San Antonio je poražen u prvom meču od Los Anđeles Klipersa, ali je već u drugom napravio brejk. Poslije produžetka, Sparsi su slavili 84:81 i tako po sedmi put od kada ih vodi Greg Popovič uspjeli da u prvom kolu plej-ofa NBA lige izbjegnu 0:2. Svaki put kada bi izgubile prvi meč, "mamuze" su uspijevale da izjednače.

Najzaslužniji za pobjedu aktuelnih šampiona bio je veteran Tim Dankan, koji će za tri dana proslaviti 39. rođendan!

Centar San Antonija uprkos očajnoj igri u četvrtoj dionici i problemu sa ličnim greškama, ostao je na parketu i tokom produžetka, u kojem je sa četiri vezana poena prelomio meč. Na kraju je bio najefikasniji igrač svog tima i jedini sa "dabl-dabl" učinkom: 28 poena, 11 skokova.



"Bio je spektakularan! I dalje me zapanjuje svojim igrama", izjavio je trener Sparsa, Greg Popovič, poslije meča u Stejpls centru.

Pored Dankana, odličnu partiju u pobjedničkom timu pružio je i Kavi Lenard, koji je upisao 23 poena i devet skokova, dok je Blejk Grifin sa 29 poena, 12 skokova i 11 asistencija bio nedovoljan Klipersima da izbjegnu poraz. Deandre Džordan je dodao 20 poena i 15 skokova, a Kris Pol 21 poen, osam skokova i sedam asistencija, međutim, uzalud...

San Antonio je mogao i ranije da riješi pitanje pobednika, ali su Sparsi "prokockali" 10 poena prednosti tokom treće i četvrte dionice, pa je domaćin uspio čak i da povede 94:92 na 50 sekundi prije kraja meča. Mogli su potom Klipersi da se "odlijepe" na četiri poena prednosti, ali je Blejk Grifin izgubio loptu i omogućio gostima da izjednače poenima Peta Milsa za linije za slobodna bacanja.

U dodatnih pet minuta, Tim Dankan i "mamuze" odigrali su kao što se od njih i očekuje - šampionski...

...
Izvor: YouTube


U preostalom meču igranom u noći između srijede i četvrtka, Memfis je ponovo realizovao prednost domaćeg terena, tako da sada ima 2:0 protiv Portlanda.

Što se tiče meča u Memfisu, nije bilo mnogo "raspucanih" igrača. "Grizlije" su predvodili Majk Konli i Kortni Li sa po 18 poena, dok je u Portlandu najefikasniji bio Lamarkus Aldridž sa 24 poena i 14 skokova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC