• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukajić: Ne smijemo dozvoliti onakve padove

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee opravdali su ulogu favorita protiv Širokog (65:54) u prvom meču finalne serije za šampiona BiH, ali trener Aleksandrovčana Željko Lukajić nije u potpunosti zadovoljan izdanjem svoje ekipe.

Košarkaši Igokee poveli su 1:0 u finalnoj seriji Prvenstva BiH savladavši u Laktašima Široki 65:54.

Aleksandrovčani su tako iskoristili prednost domaćeg terena i opravdali ulogu favorita, pa sada rasterećenije mogu otputovati na drugi meč u Široki Brijeg.

Ipak, trener "igosa" Željko Lukajić nije bio zadovoljan kako je njegova ekipa olako ispustila 15 poena prednosti početkom odlučujuće četvrtine, nakon čega se, srećom oporavila i novom serijom stigla do sigurnog trijumfa.

"Imali smo jak pad i to je nešto što ne smijemo da dozvolimo. Imali smo plus petnaest, nismo rješavali neke situacije pod košem, promašivali smo zicere i dozvolili Širokom da se vrati u meč. I u najavi sam rekao da će utakmica biti teška, ali izuzento je bitno da smo dobili i da smo sada pritisak prebacili na ekipu Širokog", rekao je Lukajić po završetku susreta.

Odbrana je ponovo bila ključna za Igokeu. U prvoj četvrtini Širokobriježani su limitirani na svega 10 poena, a ni u preostale tri nisu bili pretjerano efikasni.

"Čak i u trenucima kada smo bili neodlučni i nesigurni u napadu, rješenja smo tražili iz odbrane, a na kraju smo iz nekih pet vezanih odbrana došli na plus 18.Drago mi je da je utakmica bila dostojna finala. Ekipa Širokog se nije predavala i tražila je šansu. Mi ćemo pokušati ispraviti neke greške, pokušaćemo popraviti napad, pojednostaviti stvari i uzeti više hrabrosti kada je u pitanju šut", poručio je trener Igokee.

Trener Širokog Ivan Velić smatra da je domaćin zasluženo stigao do prvog trijumfa u finalnoj seriji.

"Čestitam Igokei koja je ostvarila pobjedu i potpuno zasluženo vodi sa 1:0. Mi smo otvorili utakmicu baš onako kako se nismo dogovorili, vrlo mlako, bez faula na podu, dozvolili smo im laganu seriju od 11:0. Pokušavali smo to da stignemo, uspjeli smo u jednom momentu ali onda smo ponovo zablokirali, dozvolili seriju Igokee koja je prelomila utakmicu. Mi nismo pružili onoliko koliko možemo i upravo u tome gajimo nadu, da uz malo bolju igru u napadu, možemo izjednačiti rezultat u seriji", naglasio je Velić.

Finalna serija igra se na tri pobjede, a drugi meč ovih ekipa na programu je u subotu u Širokom Brijegu, od 20 časova i 15 minuta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC