• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gasol pozvao Parkera, ovaj prihvatio poziv!

Autor mondo.rs

Dva velikana zakazala su duel dva velika tima u polufinalu Eurobasketa. Ujedno, to je repriza finala sa EP u Sloveniji.

Repriza finala iz 2013. godine.

S tim da će 2015. samo jedan moći da igra meč za titulu.

U polufinalu Eurobasketa sastaće se šampion Evrope, Francuska i jedna od najdominantnijih reprezentacija u istoriji košarke, Španija. Biće to, naravno, i duel dva velika asa, Tonija Parkera i Pau Gasola.

Gasol je u prvom četvrtfinalu pozvao Parkera na novi obračun s 27 poena, 9 skokova i 3 asistencije u dramatičnoj utakmici sa Grčkom, a Parker je taj izazov prihvatio u rutinskoj pobedi nad Letonijom, koju je kreirao sa 18 poena i šest asistencija.

Na kraju, pred punim tribinama stadiona u Lilu: Francuska - Letonija 84:70 (21:25, 19:13, 16:7, 28:25).

Hrabri Letonci imali su osam poena prednosti u prvom poluvremenu kada su "naljutili" Parkera, igrača koji im je u finišu prvog dela dao devet poena iz četiri napada za 40:36, a potom se momci Vensana Kolea bukvalno nisu osvrnuli za rivalom do isteka 40. minuta, kada je buka u hali, pardon na stadionu već bila nesnosna.



Izvor: MONDO



Francuzi su Letonce pobeđivali u grupnoj fazi evropskih prvenstava 2009, 2011. i 2013. godine, kada je bilo 61:50, 89:78 i 102:91, a ovog puta su nadmoć potvrdili i u eliminacijama, tako da će se Letonija protiv Grčke boriti za pobedu koja znači i plasman na Olimpijske igre u Riju naredne godine, a to za ovu reprezentaciju, za koju je Strelnijeks ubacio 14 poena, uz sedam asistencija večeras, svakako nije mala stvar.

"Petlovi" ostaju perfektni, ovo im je bila sedma uzastopna pobeda na Eurobasketu, ali budimo realni - do meča sa Španijom nisu imali doraslog rivala, ni u grupi (Rusija, BiH, Finska, Izrael, Poljska), ni u osmini finala (Turska), a ni večeras, iako je pored Strelnijeksa i Janičenoks bio efikasan sa 16 poena, odnosno Bertans sa 12.



Prave drame u drugom poluvremenu nije bilo "ni na vidiku".

Bilo je 17:25 za borbene Letonce, koji su do večeras držali sve protivnike na Eurobasketu ispod 40 odsto šuta iz igre, kada je Parker shvatio da je vrag odneo šalu. Upisao se u strelce, a onda ubacio devet poena u nizu, zbog čega je 33:36 očas posla postalo 40:36.

Letonci su ubacili poslednji koš u prvom poluvremenu, ali ni ti poeni, kao ni pauza, nisu zaustavili "petlove".

Gde je u prvom stao Parker, početkom drugog poluvremena nastavili su Nikola Batum i Nando De Kolo. Prvi je ubacio dugu dvojku, a drugi trojku, pa dvojku za 47:38, što je računajući i Parkerove minijature iz druge četvrtine sabralo seriju od 14:2 u korist tima  Vensana Kolea, koji i dalje nema poraz na šampionatu.

Nakon što je Meiers na kratko prekinuo akrobacije De Koloa, Parker je povezao sa obručom Rudija Gobera (50:40), da bi Batum ubacio još jednu dvojku za 12 razlike i tajm-aut Letonaca na 3:39 do kraja kobne treće četvrtine.



Već pred kraj te deonice, meč se pretvorio u egzibiciju Parkera, koji je bacao "alej-apove" i spuštao pod koš prave pasove za svoje visoke saigrače. U tom trenutku već, Parker je imao 15 poena i pet asistencija. A, publika? Obožavala je ono što vidi i trudila se da galamom to i nagradi.

Parker im se zahvalio trojkom na otvaranju četvrte četvrtine za 59:47 i od tog trenutka, do kraja meča, razlika se kretala od 10 do 15 poena u korist domaćina, čiji je selektor na kraju uspeo čak i da odmori nosioce igre.



U četvrtak uveče - Španija - Francuska, za finale. Nadamo se protiv srpske reprezentacije...


Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gavra

*Repriza polufinala 2013

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC