• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" bez utehe - bronza Francuzima!

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije glatko izgubila meč za treće mesto i bronzanu medalju na Eurobasketu...

Dosadašnji šampion Evrope podario je svojim navijačima bronzanu medalju.

Najbolji srpski košarkaši vratiće se kući bez parčeta dragocenog metala oko vrata, ali sa obezbeđenim plasmanom u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Kada nestane gorak ukus zbog dva poraza na kraju Eurobasketa, sedam vezanih pobeda će im, ipak, dati razlog za zadovoljstvo, kao i motiv da sledećeg leta budu bolji i spremniji nego što su bili sada. I da odu u famozni Rio.

U meču za evropsku bronzu, domaćin Francuska bila je raspoloženija za igru i sa mnogo više energije, pa je sasvim zasluženo savladala "orlove" rezultatom 81:68 (16:16, 21:16, 21:12, 23:24).

Poslednja srpska medalja na EP ostaje srebrna iz Poljske 2009.

Za relativno novu i mladu ekipu, koju predvode Teodosić, Marković i Bjelica, popodnevni okršaj sa Francuzima je bio veliki test volje i zrelosti, koji nisu položili, kao ni njihovi prethodnici na Svetskom prvenstvu u Turskoj 2010...

Jednostavno, poraz od Litvanije u polufinalu i svest o propuštenoj šansi psihološki su potopili većinu naših igrača.

I atletski jači Francuzi su krenuli slabo u napadu, sa izuzetkom De Koloa bez ikakvog nadahnuća, ali su krajem prvog poluvremena zahvaljujući ofanzivnom skoku - pre svih Rudija Gobera - stekli prvu osetniju prednost, od 37:28 u 19. minutu.

U trećoj četvrtini su serijom kontri posle grešaka i dekoncentracije "orlova" otišli na nedostižnih 58:42.



Dva puta smo u poslednjem kvartalu smanjili na "minus devet", bilo je i dovoljno vremena da se uradi nešto više, ali je dalji priključak hvatan šutevima za tri poena Stefana Markovića, što svakako nije bio pravi način...

Miloš Teodosić je potpuno podbacio, šutom iz igre 0/9 i sa samo tri asistencije. Nemanja Bjelica uprkos 12 postignutih poena nije bio bitan faktor utakmice...

Bogdan Bogdanović je bljesnuo serijom od 9:0 u drugoj četvrtini, a Miroslav Raduljica pokazao ponos u periodu kada nam je pretila rezultatska katastrofa... Prekasno.

Đorđević je, izgleda, digao ruke od Kalinića (jedan od naših najboljih atleta i najvećih boraca proveo je na parketu samo šest minuta), dok je Gober za Kuzmića bio preveliki izazov, pa su u trenucima kada je Raduljica sedeo na klupi, na unutrašnjim pozicijama bili upareni Bjelica i Erceg.

Tek to nije nikako funkcionisalo i sigurno je uticalo da "trikolori" ostvare čak 16 skokova u napadu i da u konačnom zbiru imaju 14 skokova više.

Međutim, bez raspoloženog Teodosića, sa uzdrmanim Bjelicom i bez ratničkog mentaliteta, nismo imali šta da tražimo. Sve loše stvari mimo toga samo su upotpunile sliku glatkog poraza.

FRANCUSKA: Vesterman, Batum 7 (3sk, 3as, 2ukr), Lovernj 1, Kaudi 2 (5sk), Parker 13 (4as, 3izg), Furnije 15 (5sk), Pjetrus, De Kolo 20 (3sk, 4as), Dijao 4 (6as, 3izg), Želabal 4, Gober 15 (14sk, 3blk), Žaite.

SRBIJA: Teodosić 3 (4sk, 3as, 3izg), Simonović 3, Kuzmić, Bogdanović 14 (3as, 4izg), Bjelica 12 (6sk, 3as), Marković 8, Kalinić 1, Nedović 9, Milosavljević, Raduljica 11 (8sk, 4as), Erceg 7, Milutinov.


IZ MINUTA U MINUT

- Francuzi lagano održavaju desetak poena prednosti. Bronza je njihova, Srbija će zauzeti četvrto mesto...

- Bjelica i Erceg su udvojili Furnijea posle "pika", ovaj je proturio loptu Goberu pod koš, gde Teodosić i Bogdanović nisu imali šanse da ga zadrže. Koš i bacanje - 59:72.

- Trojka Bjelice - 59:69. Verovatno prekasno.

- Gober još jednom pogađa posle ofanzivnog skoka - 56:69 (37. minut).

- Marković je odgovorio Furnijeu - 55:64, ali je NBA bek potom postigao trojku - 55:67 (36. minut). Tajm-aut, poslednji pokušaj Đorđevića da nešto promeni.

- Marković ponovo šutira trojku pri "minus devet" i ne uspeva da preko Gobera dobaci do obruča. Potom krade loptu, ali Želabal na obruču zaustavlja Bjelicu... Bjelica je potpuno bez samopouzdanja.

- Gober poentira uz faul, ne pogađa bacanje - 51:62. Nedović realizuje oba - 53:62. Vraća se Teodosić umesto Bogdanovića.

- Gober "prikucava" loptu u obruč, Pjetrus u kontri blokira Nedovića... Imamo novi napad. I Marković odlučuje da šutne trojku. Zašto?!

- Nedović oba puta precizan - 51:60! Do kraja sedam i po minuta.

- Dobar pas Raduljice, Nedović je fauliran i šutiraće slobodna bacanja. Posle tajm-auta će se Gober vratiti na parket.

- Raduljica ponovo dobar pod košem - 49:60. Parker je preterao pokušajem za tri iz trka... Imamo šansu da priđemo na jednocifrenu razliku.

- Koš i dodatno bacanje Raduljice - 47:58 (31. minut). Parker solo, nema odbrane... 47:60.


- Francuzi imaju 10 skokova više, mi šest grešaka više. Sada imamo i lošiji procenat šuta iz igre (37:40 odsto), što je logično s obzirom na broj kontri i lakih koševa iz reketa u trećoj četvrtini.

- Uporni Raduljica uspeva da nadigra Gobera i poentira poluhorogom - 44:58. Parker gazi liniju, kraj treće četvrtine.

- Trojka Bogdanovića na povratni pas Raduljice - 42:53! Odmah uzvraća Furnije - 42:56. De Kolo kažnjava neprecizno dodavanje Bogdanovića i "trikolori" imaju verovatno nedostižnih "plus 16" - 42:58 (29. minut).

- Duge ruke Francuza i sve veća smušenost "orlova". Batum kao odbojkaš blokira dodavanje Bogdanovića, fauliran je i postiže jedno bacanje - 39:53 (28. minut).

- Parker 39:52 (27. minut), Kuzmić gubi loptu... Promašaj Batuma iz okreta, Bjelica zatvoren pod košem, gubi loptu.



- Raspala nam se i odbrana "pet na pet". Parker asistira De Kolou - 39:50 (26. minut). Bjelica promašuje trojku, ali De Kolo je faulirao Kuzmića pri zagrađivanju. Teodosić pokušava polaganje sa visokim lukom, ali i to je nedovoljno visoko za Gobera. Blokada...

- Gober blokira Bjelicu, Batum u kontri ide na Teodosića i polaže u koš - 39:48 (26. minut).

- Teodosić beleži prve poene, posle nesmotrenog faula De Koloa. Tri slobodna bacanja - 39:44.

- Batum promašuje trojku, ali Gober beleži ofanzivni skok. Parker sa desnog krila baca "ali-up" Batumu i to je 36:44 (24. minut)... Đorđević ubacuje Kuzmića!

- Šteta što Bogdanović nije pogodio trojku. Lopta se "nećkala" na obruču i odbila napolje... Moglo je da bude samo tri razlike.

- Solo prodor Bogdanovića pored trojice - 36:42 (23. minut)!

- Greška Bogdanovića, kontra Francuza rezultirala je snažnim faulom Bjelice nad Goberom i sa dva promašena bacanja!

- De Kolo u tranziciji koristi "livadu" u našem reketu i diže na 32:40. Raduljica vara Gobera i zakucava - 34:40! Ali, De Kolo precizan sa distance - 34:42.

- Počela je treća četvrtina! Gober 1/2 sa linije "penala" - 32:38.

- Ofanzivni skok 10:3 za Francuze. Većinu tih lopti iskoristili su za postizanje lakih poena.

- Šut iz igre Srbija 44, Francuska 35 odsto... "Orlovi" su za dva poena šutirali 75 odsto, ali iz samo osam pokušaja, Francuzi 10/27! Naši su "opalili" 17 trojki i pogodili pet.

- Teodosić bez poena. Šut iz igre 0/4, tri asistencije, tri izgubljene lopte.

- Strelci - SRBIJA: Bogdanović 9, Bjelica 7, Marković 6, Erceg 4, Simonović 3, Raduljica 2, Kalinić 1.

FRANCUSKA: De Kolo 10, Parker 7, Furnije 7, Gober 4...



- Parker na 1/7 iz igre. Kalinić je lepo iznudio faul Želabala 2,7 sekundi pre kraja, pogodio jedno slobodno bacanje. De Kolo promašuje iz velike daljine i na poluvreme se ide sa vođstvom Francuske - 32:37 (16:16, 16:21)!

- TROJKA - 31:37! Bjelica nas vraća u život, odličan povratni pas Raduljice.

- Dobro je kružila lopta u napadu naših, ali taman kad je stvoren višak i kad je Raduljica trebalo da poentira pod košem - istekle su 24 sekunde.

- Batum sa distance - 28:35 (19. minut), Erceg opet ne pogađa za tri poena. Kaudi promašuje, Gober najviši u skoku i odosmo na "minus devet"... 28:37!

- De Kolo koristi oba bacanja i Francuzi su posle srpskih "plus četiri" izjednačili svoju najveću prednost iz prve četvrtine - 28:33 (18. minut). Teodosiću dosuđen faul u napadu...

- Autokoš "orlova" - 28:31. Erceg promašuje trojku, Teodosić u kontri faulira Parkera... Posle tajm-auta treći faul Markovića. Da li je vreme za Milosavljevića?

- U želji da zaustavimo ofanzivni skok Gobera, opet smo omogućili drugom francuskom igraču da se istakne. Ovog puta to je Kaudi - 28:29. Marković preteruje, treći pokušaj za tri nije realizovao...

- Odlično trčanje Bjelice i Ercega posle promašaja Gobera, opet vodimo - 28:27!

- Teodosić i Parker kao da se utrkuju u promašajima. Dijao spušta loptu Goberu pod sam koš i tu nema odbrane - 23:27 (16. minut)... Ali, Marković postiže svoju drugu trojku i dovodi nas na "minus jedan" - 26:27!

- Povratni pas Bogdanovića i trojka Markovića sa preko sedam metara - 23:23! Razigrao se Furnije... 23:25.

- Koš Parkera za 20:21, pa izgubljena lopta Teodosića. Furnije popravlja promašaj Gobera - 20:23 (14. minut). Đorđević traži tajm-aut nakon serije Francuza od 7:0.

- Trojka Furnijea posle tajm-auta, 20:19. Novi skok Raduljice u napadu i u nastavku akcije faul nad njim. Novih 14 sekundi... Bogdanović opet ide na Furnijea, ovog puta mu Francuz uzima "živu" loptu.

- Parker zaustavljen u reketu, Erceg promašuje trojku, a Bogdanović uspešno završava solo akciju posle ofanzivnog skoka Raduljice. Serija mladog srpskog beka 9:0, za vođstvo od 20:16 (12. minut)!

- Dobra odbrana "orlova", Francuzima ističu 24 sekunde, a Bogdanović nastavlja seriju - 18:16 (11. minut).

- Bogdanović 5 - De Kolo 8, Parker 5 poena u prvih 10 minuta.

- Šut iz igre Francuza katastrofalan - 22 odsto (4/18), dok su "orlovi" nešto iznad 40 odsto. Domaćin nešto bolji u skoku, ostale kategorije su ujednačene.

- Nedović krade loptu i u tranziciji asistira Bogdanoviću za trojku - 14:16! Zatim Furnije pravi faul na ofanzivnom skoku i poklanja nam dva bacanja... Bogdanović pogađa oba i nerešeno je - 16:16! Bogdanova mini-serija 5:0 za kraj prve četvrtine.

- Opet loše zagrađivanje, Želabal uzima odbijenu loptu i lako poentira - 11:15. Bjelicin šut za tri izlazi iz koša.

- Atipično za Ercega, ali desilo mu se to i protiv Litvanije - 0/2 sa linije slobodnih bacanja.

- Prodor Ercega, izbačen je iz ravnoteže, sudije ništa ne sviraju, ali Erceg nekako postiže koš - 11:13!

- Naši su odigrali dobru odbranu, a onda zaspali na bloku Lovernja i De Kolo je to kaznio trojkom - 9:13.

- Bjelica je poentirao za 7:10, Parker po ko zna koji put bio neprecizan, a Bjelica u tranziciji iznudio dva slobodna bacanja. Pogodio je oba - 9:10.

- Đorđeviću tehnička, verovatno zbog prigovora, selektor se čudi... Francuzi ubacuju tri bacanja i vode 5:10 (7. minut).

- Simonoviću već u 6. minutu sviraju treći faul (u napadu), mada se naši bune, tvrdeći da je Želabal faulirao njega... Ulazi Nedović.

- Bjelica posle promašene trojke "bananira" Parkera! Trenutno postižemo ispod jednog poena po minutu...

- Trojka Simonovića - 5:7! Parker promašuje, ali neko je "zaboravio" da pokupi loptu i Pjetrus je iznudio faul Simonovića.

- Na obe strane nema raspoloženog igrača i očigledno će trebati vremena da ova utakmica malo dobije na kvalitetu. Sudije praštaju Parkeru korake, sude faul Raduljici, a NBA as pogađa dva slobodna bacanja - 2:7 (5. minut).

- Smušena igra "orlova" u napadu, fali širina. Na sreću, promašuju Parker i Batum, ali i Bjelica za tri, pa Gober pod košem...

- Lak koš De Koloa - 2:5. Promašaj i ofanzivni skok Raduljice, Teodosić ne pogađa trojku.

- Utakmica počinje trojkom De Koloa - 0:3! Bjelica sa loptom gazi aut liniju, zatim se iskupio "krađom" De Kolou, a Raduljica poluhorogom smanjio na 2:3.

- Startne petorke: Teodosić, Marković, Simonović, Bjelica, Raduljica - Parker, De Kolo, Batum, Dijao, Gober. Marko Simonović prvi put "starter", Kalinić počinje na klupi.

- Glavni sudija je Grk Hristos Hristodulu, a pomažu mu Nemac Lotermozer i Portugalac Roča.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC