• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić dobar i protiv šampiona! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Srpski košarkaš u porazu od Golden Stejta ostvario novi "dabl-dabl". Voriorsi protiv Lejkersa u utorak postavljaju novi rekord.

Nikola Jokić nastavio je sa dobrim partijama u dresu Denver Nagitsa. Čim dobije nešto značajniju minutažu, učinak ne izostaje.

U noći između nedelje i ponedeljka su Nagitsi i Jokić imali najtežeg mogućeg protivnika u ovom trenutku, Golden Stejt Voriorse.

Nisu uspeli da ih zaustave na putu do skora 15-0 i poravnanja rekorda NBA lige, koji se odnosi na najbolji start sezone - 105:118.

Jokić je bio u početnoj petorci, na poziciji centra i odlično se nosio sa iskusnim Australijancem Endruom Bogutom.

Debitant iz Srbije za 27 minuta je zabeležio 11 poena (šut iz igre 3/7, sa linije slobodnih bacanja 5/7), 11 skokova, dve asistencije, dve ukradene lopte i jednu blokadu
, dok je prvi "pik" sa drafta 2005. godine imao osam poena, šest skokova, dve asistencije i tri blokade za 18 minuta.

"Oni su najbolji tim na svetu, tako da smo imali težak zadatak. U nekim delovima utakmice smo uspevali da ih zaustavimo, ali njima su dovoljna tri-četiri minuta da odu na 15 poena razlike", prokomentarisao je Jokić.

Nikola Jokić Denver Golden Stejt
Izvor: Youtube/Max Kvant


Jokiću je ovo drugi "dabl-dabl" u NBA karijeri, nakon što je San Antoniju prošle nedelje ubacio 23 poena, uz 12 uhvaćenih lopti.

Ostaje da se vidi koliko će se njegova uloga promeniti kada se na parket uskoro vrati Žofri Lovernj, a kasnije i Jusuf Nurkić.

Golden Stejt je sa 15 pobeda, bez poraza, uradio isto što i Vašington na početku sezone 1948/49, odnosno Hjuston 1993/94. Priliku za postavljanje novog rekorda imaće u utorak na svom parketu protiv slabašnih Los Anđeles Lejkersa i ne treba sumnjati da će to u Ouklendu biti svečano veče.

"Imamo nekakvo tiho samopouzdanje, da nećemo izgubiti u skorije vreme. Možemo da igramo još bolje, ali naravno, biti branilac titule i obaviti posao na 15 uzastopnih mečeva je velika stvar", rekao je Stef Kari.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC