• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Mirzin mjesec iz snova!

Autor mondo.ba

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović opet je bio briljantan u NBA ligi i ponovo je oborio jedan rekord.

  Nakon što je Vašingtonu i Juti ubacio po 24 koša, potom na susretu sa Atlantom oborio rekord NBA lige star 21 godinu, sjajnu seriju nastavio je srušivši "rakete" sa 26 poena, a onda i Nju Orleans s 22 pogotka.

I nije stao.

Na utakmici u Finiksu, Mirza je nastavio da rešeta i ponovo bio najefikasniji akter utakmice protiv Sakramento Kingsa, ali su Sansi upisali poraz 105:101.

U rasterećenom meču jer oba tima nisu uspjela da izbore plej-of, "kraljevi" su bili bolji, vodili i po 15 poena razlike, ali su Sansi uspjeli da u finišu izbore častan poraz.

Teletović je za 34 minuta na parketu postigao 26 koševa, a zabilježio je i tri skoka, dvije ukradene lopte i jednu asistenciju.

Time je oborio klupski rekord Edija Džonsona iz sezone 1988/1989, koji je u aprilu imao prosjek od 21,5 poena po meču, a Mirzin prosjek u aprilu je 23.8 poena po utakmici.

Pored kapitena "zmajeva" sinoć je najbolji u ekipi iz Arizone bio Devin Buker sa 22 koša, dok je na drugoj strani prvo ime utakmice sa 20 pogodaka bio Set Kari, brat od Stefana Karija.

Posljednju utakmicu sezone Finiks igra protiv Los Anđeles Klipersa.

...
Izvor: YouTube



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC