• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": To je košarka... Samo pozitivno!

Autor mondo.rs

Srpski košarkaši posle drugog uzastopnog poraza ne gube veru u srećan kraj olimpijskog turnira.

Reprezentacija Srbije porazom od Francuske je pala na četvrto mesto tabele A grupe, odakle će, ako ne bude velikih iznenađenja, otići u četvrtfinale.

"Orlovi" su nakon "minus 16" već sredinom prve četvrtine, tri i po minuta pre kraja vodili 75:70, ali su izgubili 75:76 majstorskim košem Tonija Parkera.

"Parker je ubacio težak šut, a Bogdanova (Bogdanović) lopta je išla u koš, ali nije ušla. To je košarka, takva je igra. Moramo sad da se konsolidujemo i koncentrišemo na teške utakmice. Utakmica protiv SAD će biti teška, ali mi nju sigurno nećemo igrati slabo", rekao je Nikola Jokić.

Nemanja Nedović svestan je šta treba uraditi u poslednja dva kola grupne faze.

"Pobeda
nad Kinom nas vodi dalje. Igrali smo sa mnogo emocija, bez kalkulacija, borili smo se, ali je Parker pogodio težak šut. Ko zna zašto je to dobro".

Eksplozivni bek ima poruku za saigrače.

"
Moramo da ostanemo pozitivni. Protiv SAD i Kine ćemo igrati maksimalno. Amerikanci su prejaki, ali mi tu nemamo šta da izgubimo".

Da smo pobedili "trikolore", Marko Simonović bio bi jedan od junaka preokreta.

"Slabo smo počeli, a onda potrošili mnogo energije da stignemo njihovu prednost. Ne smemo sebi to da dozvoljavamo. Imali smo svoju šansu, ali ovo je ekipa sa mnogo NBA igrača. Verovatno su dobijali i teže utakmice od ove".

Simonović smatra da smo ovu, ali i utakmicu protiv Australije izgubili "na jednu loptu", iako je protivnik u samom finišu otišao na 15 poena razlike.

Porazom od Francuske najverovatnije smo izbegli SAD u eliminacionim utakmicama, sve do eventualnog finala. Iskusno krilo tvrdi da niko nije igrao "pod ručnom".

"
Ja ne znam tu matematiku. Nema nikakvih kalkulacija, videli ste sa koliko emocija smo igrali. Francuska je poštena ekipa, uvek ide na pobedu. Naše prijateljske utakmice su ratničke, a kamoli takmičarske", završio je Simonović.

Duel sa SAD na programu je tačno u ponoć, u noći između petka i subote.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC