• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španović i Dudaš obeležili godinu za pamćenje

Autor mondo.rs

Atletski savez Srbije uručio je nagrade najboljim atletičarima i atletskim klubovima u proteklih 12 meseci.

Reprezentativka u skoku u dalj Ivana Španović proglašena je za najbolju atletičarku, a u konkurenciji muškaraca desetobojca Mihaila Dudaša.

"Želela bih svima da zahvalim na ovoj nagradi. Ovo je bila veličanstvena i veoma uspešna godina, kako za mene lično, tako i za moj tim. Čestitam i predsedniku Veselinu Jevrosimoviću na svemu onome što je Atletski savez danas, ali i u svemu onome čemu težimo kao organizacija. Izuzetno sam ponosna što je moja zemlja naredne godine domaćin jednog bitnog takmičenja, kao što je Evropsko prvenstvo u dvorani", rekla je Ivana Španović.

Iako minulu sezonu smatra najboljom u karijeri, kaže da je zamišljala još bolje rezultate.

"Išla sam na tri zlatne medalje, a osvojila sam zlato, srebru i bronzu. Sreća i tuga u jednom momentu bile su Olimpijske igre. Presrećna sam zbog medalje i ličnog rekorda, a pomalo tužna što je bila samo bronza. Naredne godine želim zlato sa Svetskog prvenstva", poručila je evropska šampionka na otvorenom, vicešampionka sveta u dvorani i najbolja u Dijamantskoj ligi 2016.


Desetobojac Mihail Dudaš nije prisustvovao dodeli godišnjih nagrada u Belekspo centru, jer je trenutno na pripremama u Africi. On je na šampionatu Evrope u Amsterdamu osvojio bronzanu medalju.

Za najbolji atletski klub proglašena je novosadska Vojvodina, a za trenera Goran Obradović, trener Ivane Španović.

Priznanja su deljena u svim uzrastima,
u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Najbolji mlađi seniori Aleksandar Grnović (Sprint, Badovinci) i Zorana Barjaktarović (Dinamo, Pančevo), najbolji juniori Aleksa Kijanović (Partizan, Beograd) i Jovana Ilić (Spartak, Subotica), najbolji mlađi juniori Elzan Bibić (Novi Pazar), Milica Emini (Vojvodina, Novi Sad) i Tamara Mićović (Užice), najbolji pioniri Đorđe Jovković (Novi Beograd), Uroš Ćirić (Partizan) i Ivana Ilić (Takovo, Gornji Milanovac), a najbolji mlađi pioniri Andrija Popović (Kraljevo) i Adriana Vilagoš (Senta).

Prisutnima se obratio predsednik ASS Veselin Jevrosimović, pozivom na Evropsko dvoransko prvenstvo u Beogradu, od 3. do 5. marta.

On je podsetio da je za sedam godina mandata aktuelnog rukovodstva
završeno10 atletskih stadiona i dve dvorane (poludvorana u Novom Sadu i dvorana u Beogradu), dok će treća, u Ćupriji, biti gotova 2017.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC