• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijač Partizana: Bog nas je spasio u Zagrebu

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Ispovijest navijača Partizana za MONDO o napadu huligana u Zagrebu. Sreća pa je i potpredsjednik Cedevite bio u kafiću.

 Napad huligana u Zagrenu na navijače KK Partizan 2017. Izvor: MONDO

Nekolicina navijača KK Partizan napadnuta je poslije utakmice sa Cedevitom u zagrebačkom kafiću, koji se nalazi u sklopu Dvorane sportova u kojoj je odigran meč Cedevita - Partizan. Meč je pratilo oko pedesetak navijača crno - bijelih mahom iz Republike Srpske. 

MONDO je razgovarao sa Dejanom iz Nove Topole, koji je bio u kafiću u kojem su napadnuti. Kaže da su ove sezone išli i na utakmicu protiv Cibone i da nije bilo incidenata te su slijedeći rutinu otišli na piće ne sluteći da će jedva živu glavu izvući.

“ Otišli smo na piće kao i do sada što smo radili bezbroj puta. Kao i protiv Cibone. Naručili smo pivo mirno smo sjedili ne privlačeći pažu", kaže nam Dejan.

A onda je u momentu nastao haos.

" U jednom momentu njih 10-15 su ušli u kafić i pamtim da su imali zaštitne gume na zubima i kapuljače", kaže Igor i u dahu nastavlja:

" Samo su pitali jeste vi Srbi ?".

" Neko nas je pratio siguran sam. I odmah su krenuli na nas. Bacili su čak i komad trotoara, dva kamena, srećom primašili su. Kolegu su pogodili flašom, a nastradao je i konobar kafića", objašnjava Dejan haos, koji je trajao prema njegovor procjeni par minuta.

Kaže kako su imali sreće jer je u istom kafiću bio i potpredsjednik Cedevite sa tjelohraniteljima.

" Da nije njih bilo ko će znati kako bi prošli".

Na kraju jedan navijač je prošao sa posjekotinom i u hitnoj su mu ušili jednu kopču. Ubrzo je došla i policija i svi su do jutra davali izjave. Na kraju su morali ostaviti i krvave trenerske i majice zbog analize.

...
Izvor: MONDO

MONDO je razgovarao i sa Igorom iz Banjaluke, koji je zajedno sa prijeteljima pratio meč, ali nisu imali nikakvih problema. Kako nam rekao, od samog ulaska u dvoranu do puta kući sve bilo u najboljem redu.

"Sve je bilo i više nego korektno od strane KK Cedevita i njihove redarske službe i hrvatske policije. Odvojili su nas od ostalih navijača, a službeno lice kluba i policija je sve vrijeme bila uz nas i nikakvih problema nije bilo. Poslije utakmice ostali smo još dvadeset minuta u dvorani i pod policijskom prismotrom smo otišli.", kaže Igor i nastavlja:

"Poslije utakmice vidjeli smo par sumnjivih likova na cesti. Policija nas je ispratila do naših automobila i još jedanput sve pohvale. Kasnije smo saznali da su u Zagrebu na jednom semaforu pravili "sačekušu" za navijače sa BG registarskim tablicama, ali na sreću imali su zeleno svjetlo na semaforu pa nisu imali vremena da ih napadnu", kaže Igor.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

kff

Zar je normalno da se takve stvari desavaju u tako dobroj EU.Dali se tako daje primjer kad se prikljuce EU da je dozvoljeno sve.Gdje su sankcije za takva desavanja.SRAMOTA.

Budale

Ovo je sad kao neko herojdko dijelo i jednih i drugih. Sa tim nazovi navijacims je i nastalo svo zlo na ovim prostorima

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC