• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić: Favoriti smo na papiru, ali…

Autor mondo.ba

Završni turnir Kupa Bosne i Hercegovine za košarkaše biće odigran za vikend u Sarajevu, a nastupiće Igokea (Aleksandrovac), mostarski Zrinjski, Bosna Rojal iz Sarajeva i Mladost iz Mrkonjić Grada.

Košarkaši Igokee završni turnir Kupa BiH, koji će predstojećeg vikenda biti održan u Sarajevu, dočekuju kao favoriti, ali trener Aleksandrovčana Dragan Bajić smatra da će i ostale ekipe, Zrinjski iz Mostara, domaćin Bosna Rojal, te Mladost iz Mrkonjić Grada, nastojati da naprave iznenađenje i domognu se trofeja.

"Igosi" će u polufinalu igrati protiv Mostaraca.

"Favoriti smo na papiru, ali to trebamo opravdati. Tokom ove sedmice pokušao sam psihološki da utičem na ekipu, jer moramo maksimalno ući u završnicu Kupa. Ne bježimo od uloge favorita, ali u Kupu se igra jedna utakmica i jedan loš dan može donijeti iznenađenje", oprezan je Bajić uoči sutrašnjeg meča.

Zrinjski duel sa Igokeom dočekuje znatno oslabljen.

"Zdravstveni bilten nije baš zadovoljavajući. Imamo izostanak Ljube Šamadana, te Marina Gilje koji su povrijeđeni. Igrači koji su na raspolaganju su spremni za utakmicu i dat će svoj maksimum. Drago mi je da smo izborili završnicu Kupa BiH te da smo za protivnika u polufinalu dobili ekipu Igokee koju svi znamo. Tim koji dolazi iz ABA lige je veliki favorit. Mi ćemo pokušati pružiti što jači otpor renomiranom protivniku. Pokušaćemo sarajevskoj publici predstaviti Zrinjski i grad Mostar u što boljem svjetlu", istakao je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić za agenciju "Anadolija".

Osvajač Kupa Republike Srpske Mladost snage će odmjeriti sa Bosnom Rojal.

"Nadam se da ćemo odigrati bez opterećenja, kako bismo pružili maksimalan otpor Sarajlijama. Dobro smo se pripremili i ako nam se ukaže prilika da ih iznenadimo, zašto to ne bismo učinili", poručlio je trener Mrkonjićana Goran Sladojević.

Utakmica između Zrinjskog i Igokee igra se u subotu, 18. februara, od 20 časova u KSC "Skenderija". Istog dana od 17 sati u prvom polufinalnom meču snage će odmjeriti domaćin Bosna Rojal iz Sarajeva i Mladost.

Finale je u nedjelju, 19. februara, od 17 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC