• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić kao "Roki" pod suncem Bačke

Autor mondo.rs

Reprezentativac Srbije radi naporne vežbe snage pod nadzorom kondicionog trenera Denver Nagitsa.

Dok se Golden Stejt i Klivlend treću godinu zaredom bore za šampionski prsten, za košarkaše nekih NBA timova pauza traje već nekoliko nedelja, a za one koji se nisu plasirali u plej-of bezmalo dva meseca.

Naravno, naivno je misliti kako igrači u periodu od aprila i maja, do otvaranja trening kampova krajem septembra, nemaju nikakve obaveze i imaju slobodu da planduju. Naprotiv!

Kada se igrač iz večeri u veče takmiči sa najboljima na svetu, ima obavezu da se konstantno unapređuje - igrački i fizički. U suprotnom, pitanje je vremena kada će ga "mašina" izbaciti napolje i kada će njegovo mesto zauzeti neko drugi.

Nikola Jokić došao je u NBA ligu zahvaljujući košarkaškom talentu koji poseduje, dok je njegovo telo posle dve godine provedene u SAD i dalje "work in progress".

Zato ovih dana u Somboru, pod nadzorom kondicionog trenera Denver Nagitsa, radi vežbe kakve verovatno ne bi nikada radio da je ostao u Evropi, a koje podsećaju, recimo, na pripreme koje je filmski junak "Roki" (Silvester Stalone) prolazio pred veliki bokserski meč u Moskvi protiv Ivana Draga (Dolf Lundgren).



Zbog tih obaveza je ovog leta doveden u pitanje Jokićev nastup za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu, ali kako je prošle nedelje izjavio predsednik KSS Predrag Danilović - "dečka treba razumeti".

"Ja ću biti u Savezu, pa ću otići, Sale će biti selektor, pa će otići, ali Nikola mora da bude tu još 10 godina... Ako je odlučio da se spremi za sezonu u Denveru i za ugovor koji ga čeka i to za ogroman novac, ja to razumem i to nije nikakav problem. Suština je da tog dečka ispoštujemo".


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC