• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi poraz "zmajića" na Eurobasketu

Autor mondo.ba

Juniorska selekcija Bosne i Hercegovine (U-18) pretrpjela je drugi poraz na Eurobasketu u Letoniji.

 Eurobasket (U-18): BiH - Ukrajina 67:80 Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

  "Zmajići" su poslije debakla protiv Španije od čak 30 razlike (94:64) u prvom kolu Grupe C, popravili utisak samo u prvom poluvremenu, da bi u trećoj četvrtini sve prosuli protiv vršnjaka iz Ukrajine, koju su izgubili sa čak 14 razlike!

BOSNA I HERCEGOVINA - UKRAJINA 67:80 (19:15, 14:18, 13:27, 21:20)

Izabranici Borisa Džidića su konstantno imali vođstvo u prvoj četvrtini koju su riješili u svoju korist sa "plus četiri" (19:15) najviše zahvaljujući Arminu Subašiću i Karlu Matkoviću, koji su zajedno postigli devet poena.

U drugom periodu, Ukrajinci su preokrenuli rezultat na "krilima" Denisa Klevzunjka (22:24) ali i zahvaljujući izuzetnoj neefikasnosti "zmajića", koji su u prvih pet minuta druge četvrtine postigli samo tri poena.

Ipak, do odlaska na odmor u poluvremenu, BiH je uspjela da ubaci još nekoliko koševa i stigne do novog "egala" pred nastavak utakmice (33:33).

Dosta "tvrdo", sa snažnim odbranama igralo se i početkom treće dionice na obje strane, što je prouzrokovalo mali broj pogodaka, ali su se bolje snašli ukrajinski mladići i sredinom četvrtine stekli dvocifrenu prednost (50:40).

Razlika se postepeno povećala, pa se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa "minusom" BiH od čak 14 pogodaka (60:46).

Jasno je bilo da od eventualnog preokreta demoralisanih "zmajića" do kraja neće biti ništa, pa je Ukrajina samo dizala prednost i do 20 poena, da bi povukla "ručnu" u samom finišu, omogućivši Džidićevom timu da ublaži poraz.

Najefikasniji u taboru BiH poslije tri četvrtine bili su Vojin Ilić sa 17 Josip Ramljak sa 15 i Armin Subašić sa 11 pogodaka, dok su kod Ukrajinaca prva imena susreta bili Andrij Gritsak sa 17, Illia Zajets sa 16 i Denis Klevzunjk sa poenom manje.

U ponedjeljak je na Evropskom prvenstvu slobodan dan, a već dan kasnije juniore BiH očekuje posljednji meč u grupnoj fazi takmičenja protiv reprezentacije Finske.

BiH: Kamerić, Ramljak 15, Hrstić 5, Begić, Ilić 17, Omerović, Subašić 11, Bošnjak 9, Matković 8, Dedajić, Mehić 2.

UKRAJINA: Zajets 16, Kim, Sorohan, Gritsak 17, Šorstki 12, Orzul 3, Novitski 4, Markovetski 13, Stahanov, Černeha, Švets, Klevzunjk 15

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC