• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čanak: Dobro za samopouzdanje

Autor mondo.rs

Trener Partizana kaže da je njegova ekipa još daleko od željene igre i da neke pozitivne stvari iz pobede nad Mornarom treba "uzeti sa rezervom".

 Čanak: Dobro za samopouzdanje Izvor: MN PRESS

Nenad Čanak nije bio ni najmanje euforičan posle pobede nad Mornarom 91:77 u četvrtfinalu ABA Superkupa.

"Rekao sam i pre turnira da je Partizan ekipa u stvaranju i da dolazimo posle rezultatski loše turneje po Španiji, gde smo svesno otišli da se izmerimo sa mnogo jačim ekipama od nas. Videli smo tamo sve naše nedostatke, u ovom trenutku mislim da smo i dalje daleko od onog kako treba da izgledamo, ali pobeda nad Mornarom sigurno je dobra za naše samopouzdanje. Uspeli smo da agresivnošću kompenzujemo kvalitete protivnika i da dobijemo utakmicu", rekao je trener crno-belih na konferenciji za novinare.

Partizan je iz defanzivnog skoka i osvojenih lopti istrčao veliki broj kontri i dao mnogo lakih poena. U poslednjoj deonici usledila je i odlučujuća serija od 14:0.

"Pojačali smo agresivnost, uspeli da fizički bolje izgledamo u četvrtoj četvrtini, ali to treba uzeti sa rezervom, jer u tome je igrao ulogu i faktor neuigranosti Mornara, kao i to što su pre ovog turnira dan za danom igrali protiv FMP-a. Videćemo da li ćemo te stvari raditi u kontinuitetu. Ako budemo, onda je to nešto što me zaista raduje".

Ekipa je zabeležila čak 27 asistencija, do izražaja je došla nesebičnost igrača.

"To jeste razlog za zadovoljstvo, ali Partizan je oduvek gajio takvu košarku. Takvi karakteri su selektirani mnogo pre mene. To je bio i treba da bude zaštitni znak Partizana", završio je Čanak.

Partizan - Mornar 91:77, ABA Supekup 2018
Izvor: Youtube/ABA liga jtd

Pred trenerom Mornara Mihajlom Pavićevićem je težak zadatak, da nakon najuspešnije sezone u istoriji kluba, zadrži visok nivo.

On je najavio da se koncepcija neće menjati, ali da je potrebno vreme da se ekipa uigra, kao i da se vidi ko je od novih igrača iz SAD pravo pojačanje.

"Igraćemo i ove godine košarku po kojoj smo poznati, a da li ćemo biti na istom nivou, to je teško reći. Imamo potencijala. Kada se odlučite za mlade Amerikance, treba ih istrpeti, naučiti kako da igraju evropsku košarku", podvukao je trener Mornara, dodavši da je neke od Amerikanaca doveo iz "najgore lige na svetu".

"To je američka razvojna liga, u kojoj se ne igra odbrana, u kojoj se ne trenira, ne znam šta oni tamo razvijaju... Voleo bih i ja da sam u poziciji da kupujem igrače koji koštaju 500-600 hiljada evra, jer tu ne možeš da pogrešiš mnogo. Međutim, kada dovodiš 'rukija' iz Amerike, to je uvek veliki znak pitanja. Bićemo zadovoljni ako nam se dvojica od četvorice koje smo doveli, pokažu dobro", poručio je Pavićević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC