• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niko nikada kao Nurkić: Za dijete sa sela…

Autor mondo.ba

Košarkaši Portlanda su poslije produžetka slavili protiv Sakramenta u gostima sa 113:108, a Jusuf Nurkić se upisao u istoriju NBA lige.

Bh. centar je sinoć odigrao najbolju partiju u svojoj NBA karijeri.

"Bosanska zvijer" je svoj nadimak opravdala sa 24 poena, 23 skoka, sedam asistencija, pet blokada i isto toliko ukradenih lopti za 37 minuta na parketu.

Nurkić je prvi igrač u NBA istoriji koji je na meču zabilježio najmanje 20 poena i 20 skokova, pet asistencija, pet blokada i pet ukradenih lopti. Svaka čast Juka!

Momak iz Živinica je na prosjeku od 21,5 poena i 13 skokova u posljednje četiri utakmice. Nadamo se da će 2019. godina biti najbolja u njegovoj karijeri.

Demijan Lilard je predvodio Portland do pobjede sa 25 poena, uključujući i poene 15,5 sekundi prije kraja regularnog dijela meča koji su Blejzersima donijeli produžetak.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Badi Hild sa 27 poena, a dobre partije pružio je i srpski dvojac u redovima Kingsa. Nemanja Bjelica je upisao dabl-dabl sa 14 poena i 16 skokova, dok je Bogdan

Bogdanović meč završio sa 19 poena i sa po pet skokova i asistencija.

Međutim, Kingsi su u finišu očajno šutirali i to je glavni razlog što su prokockali 101:92 na tri minuta prije kraja. Bogdanović, Bjelica i Koli Stajn su šutirali za tri 0/2, dok je Dearon Foks imao jedan pokušaj više, ali i pogodak.

Sakramento je u dodatnih pet minuta šutirao 1/11!

Portland Trail Blazers vs Sacramento Kings Full Game Highlights | 1/1/2019 NBA Season
Izvor: YouTube/LeBron James TV

Košarkaši Denvera pobijedili su na svom terenu Njujork 115:108, a Nikola Jokić je novu godinu započeo "tripl-dabl" učinkom.

Jokić je za 34 minuta na terenu upisao 19 poena, 14 skokova, 15 asistencija, jednu ukradenu loptu i tri blokade. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Malik Bizli sa 23 poena, što je njegov rekord karijere, Pol Milsap je ubacio 16, a Tori Kreg 13 poena.

Jokić
Izvor: Youtube/NBA

U redovima Niksa najbolji je bio Luk Kornet sa 19 poena, Kevin Noks je dodao 18, a Enes Kanter poen manje uz 12 skokova.

Denver sada ima 24 pobjede i 11 poraza i prvi je na Zapadnoj konferenciji, dok Njujork ima skor od samo devet pobjeda i 29 poraza.

Košarkaši Filadelfije pobijedili su u gostima Los Anđeles kliperse sa 119:113.

Džoel Embid je bio najbolji u pobjedničkom timu sa 28 poena i 19 skokova, Džej Džej Redik je dodao 18 poena, a Džimi Batler 16.

Kliperse je predvodio Lu Vilijams sa 22 poena, dok su Danilo Galinari i Tobajas Heris ubacili po 21. Boban Marjanović je na parketu proveo pet minuta, ali se nije upisao u strijelce, dok Miloš Teodosić nije igrao.

Kavaj Lenard je prošle noći upisao rekord karijere, pošto je u pobjedi Toronta nad Jutom od 122:116 postigao 45 poena, dok je Milvoki upisao četvrti trijumf u nizu slavivši protiv Detroita sa 121:98.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC