• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đedović: Pričao sam sa Mirzom...

Autor mondo.ba

Nihad Đedović je izrazio želju da ponovo obuče dres "zmajeva"!

 Nihad Đedović se vraća u reprezentaciju BiH Izvor: MN PRESS

Sjajni bek minhenskog Bajerna se u aprilu 2015. godine odrekao državljanstva BiH zbog dobivanja njemačkog pasoša. Samim tim više nije mogao da nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

U dresu BiH je nastupao na Evropskim prvenstvima 2011. i 2013., ali se našao na udaru javnosti, iako je bio spreman odreći se njemačkog pasoša kada mu je postalo jasno da to znači i oproštaj od dresa Zmajeva, piše Dnevni Avaz.

Ipak, dolaskom Mirze Teletovića na čelo Košarkaškog saveza BiH otvorila se mogućnost da Nihad Đedović ponovo nastupa u dresu sa državnim grbom.

"Mene su zvali iz Saveza. Kontaktirao me je Mirza Teletović. Moja želja nikad nije bila sporna. Raspitao sam se i našao varijantu prema kojoj mogu ponovo igrati za reprezentaciju. Sada je na ljudima u Savezu da se potrude i pokušaju to realizovati. Zasad je sve ostalo na mom jednom razgovoru s Mirzom", rekao je Đedović za sarajevski list.

Ipak, bez obzira šta da se desi, košarkaš Bajerna nije siguran da bez drastičnih promjena u funkcionisanju KSBiH, a na osnovu ranijeg iskustva, stvari mogu krenuti naprijed.

"Ista priča vrti se godinama, sve je već prežvakano. Sad je tu Mirza na mjestu predsjednika, a bojim se da će i njega za koju godinu ispljuvati kao i mnoge druge ranije. Volio bih da se varam, ali nisam optimista”, rekao je Đedović.

Potom je ilustrovao situaciju u bh. košarci načinom na koji je njegov brat dobio poziv u reprezentaciju.

"Pa gdje to ima da mi ljudi iz Saveza koji me godinama nisu zvali odjednom šalju poruke i to na Instagramu, tražeći broj mog brata Nedima u vezi sa reprezentacijom. Mada, čini mi se da je i on na spisku reda radi, samo da se popuni broj od 24 imena", istakao je Đedović za Dnevni avaz.

Bek šuter rodom iz Višegrada je već šestu sezonu igrač Bajerna, koji je se ove sezone takmiči u Evroligi i njegov povratak bi sigurno bio veliko pojačanje za nacionalni tim koji predvodi Vedran Bosnić.

/Đedović: Ljudi, nisam Ibrahimović/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC