• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaški "zmajevi" se okupili u Zenici

Autori mondo.ba Autori Fena

Košarkaši Bosne i Hercegovine okupili su se u Zenici pred dva posljednja susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. "Zmajevi" će 21. februara biti gosti u Češkoj, a potom tri dana kasnije dočekati Bugarsku.

  Selektor "zmajeva" Vedran Bosnić na nedjeljnom reningu, koji je u 19.00 sati počeo u dvorani „Bilmišće“, na raspolaganju je imao samo pet igrača: Miralema Halilovića, Emira Sulejmanovića, Njegoša Sikiraša, Ismeta Sejfića i Obrada Tomića.

"Imamo dosta igrača iz različitih liga i država, koji igraju na završnim turnirima nacionalnih kupova. Bitno je da igrači sutra što prije dođu, da odradimo zajednički trening, jer već u utorak putujemo. Imaćemo i jedan timski trening u Češkoj, što je sve skupa jako malo vremena", rekao je Bosnić i dodao da je bitno što mu je okosnica tima ostala iz prethodnih duela, koje su krajem prošle godine izgubili protiv Bugarske u gostima te protiv Finske u Zenici.

Međutim, uprkos porazima te što su to bile i prve utakmice pod njegovim vodstvom, "zmajevi" su pokazali dobru igru i pristup.

"Da, bilo je jako dobro. Zadatak je i ovog puta borbenost, energija, temelji za budućnost... Znači, da se već vidi ekipa, odnosno igrači koji će biti nosioci ove ekipe. Nismo bili kompletni ni prošli put, sada su neki novi došli pa će neki drugi dobiti više šanse. Nadam se da ponovimo igru i energiju iz te dvije utakmice. Da, ako možemo, to dignemo za nekih 10-20 posto", podvukao je Bosnić, dodavši i da, za sada, niko nije otkazao dolazak na pripreme, uz nadu da će svi pozvani mu biti na raspolaganju u ponedjeljak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC