• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosnić: Vrlo emotivna utakmica za nas

Autori mondo.ba Autori Fena

"Ovo je bila vrlo emotivna utakmica za sve nas. Igrali smo dobro u prethodne tri utakmice, ali nismo uspjeli pobjediti", istakao je Vedran Bosnić nakon trijumfa protiv Bugarske u Zenici.

Selekcija Bosne i Hercegovine uvjerljivo porazila Bugarsku (87:67) i uspjela u želji da neuspješne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u košarci 2019. godine u Kini okonča makar jednim trijumfom u drugoj fazi.

"Ovo je bila vrlo emotivna utakmica za sve nas. Igrali smo dobro u prethodne tri utakmice, ali nismo uspjeli pobjediti. Veliko iskustvo za sve nas i moram odati priznanje mojim igračima i štabu", bile su prve riječi selektora BiH koji se na konferenciji za medije poslije duela sa BUgarima odmah žalio na gust raspored i dalek put u Češku.

Uprkos tome, istakao je, napravili su pozitivnu atmosferu u timu, u kojem se igrači međusobno bore u svakom momentu.

"Ovo je timska pobjeda, vrlo važna za nas. Trebamo nastaviti s ovakvim pristupom i vježbanjem. Kao što znate, tijesno smo izgubili zadnje tri utakmice, ali smo izvukli pouke. Napredujemo kao tim", poručio je mladi plejmejker Sani Čampara, koji je meč okončao sa 13 postignutih poena.

Bugarski selektor Ljubomir Minčev požalio se kako su u posljednje dvije utakmice imali dosta problema sa povredama glavnih igrača te da su u Zenicu stigli bez dva centra.

"Znali smo da se ne možemo suprotstaviti suparniku u igri 'jedan na jedan' i to je segment ige koji je i presudio večerašnju utakmicu. Čestitike pobjedniku, nismo se kvalifikovali ni mi ni oni. Vidimo se ponovo u budućnosti", rekao je Minčev.

Kapiten Bugara Čavdar Kostov istakao je kako su imali mnogo problema tokom utakmice, na koje nisu mogli naći rješenje.

"Pogotovo u skakačkom dijelu pa nismo mogli razviti kontranapade. Mogu samo ponoviti što je naš selektor rekao i čestitati domaćinu", rekao je Kostov.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC