• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA 2: Sparsi, Sloboda i Široki predstavljaju BiH

Autori mondo.ba Autori Fena

Bosna i Hercegovina će novoj sezoni 2019/20 Druge ABA lige imati tri predstavnika - sarajevske Sparse, tuzlansku Slobodu i Široki.

Košarkaši Sparsa iz Sarajeva utakmicom u srijedu protiv Rogaške započinju nastup u novoj sezonu ABA lige 2.

Sarajevski tim u prošloj sezoni je ušao u plej-of drugog po snazi regionalnog takmičenja, ali ove sezone ambicije ekipe nešto su niže jer je ekipa koju s klupe predvodi trener Goran Šehovac podmlađena.

Sparsi su zadržali samo četiri igrača iz prošle sezone, ali Šehovac je zadovoljan pripremama tokom kojih je predstavnik BiH odmjerio snage s nekoliko regionalih timova koji nastupaju u ABA ligi 2, ali i prvoj ABA ligi.

"Kvalitetno smo odradili pripreme, odigrali devet utakmica i pokazali da se možemo nositi s učesnicima prve i druge ABA lige. Pristup i energija igrača su bili na visokom nivou, a sad slijedi takmičarski period i utakmica protiv Rogaške. Nadam se da naši mladi igrači, od kojih mnogi nemaju iskustvo igranja na ovom nivou, neće podleći pritisku", rekao je Šehovac

Ističe da je još uvijek rano prognozirati ovosezonski rezultat ekipe, a prvi cilj ekipe u novoj sezoni je afirmisanje mladih igrača.

Treninzima uoči meča protiv Rogaške priključili su se Sandi Grubelić i Nedim Buza koji su propustili čitav pripremni period, ali sigurno neće imati značajniju minutažu dok ne budu u potpunosti spremni.

Utakmica Spars - Rogaška će biti odigrana sutra u dvorani "Novo Sarajevo" u 18.00 sati.

Osim Sparsa boje BiH braniće Sloboda i Široki.

Tuzlaci sezonu započinju u četvrtak u 19.00 sati gostovanjem u Skoplju protiv MZT-a. Sloboda je tokom priprema odradila 11 odigranih kontrolnih utakmica, te spremno dočekuje nastup u takmičenju s eminentnim klubovima s područja bivše Jugoslavije.

"Pripremne utakmice iskoristili smo da popravimo formu svih igrača, da vidimo kako ćemo sarađivati u igri pet na pet, te da se kompletan novi tim dobro upozna. Mislim da smo uradili dosta posla na planu fizičke spreme. Za sada nemamo problema, a ni povreda, tako da sam jako zadovoljan kako se radilo, a momci rade zaista pošteno", rekao je trener Tuzlaka Josip Pandža.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Protivnik Širokog u prvom kolu je ekipa Helios Sunsa. Utakmica će biti odigrana sutra u dvorani Domžale s početkom u 19 sati.

Trener Širokog Krunoslav Krajnović vjeruje da je prva utakmica u sezonu od izuzetne važnosti.

"Uvijek je bitna prva utakmica tako da od svojih igrača očekujem da ostave što bolji utisak. Dobro smo radili i pripremili se, te se nadam da ćemo to pokazati protiv Heliosa. Vidjećemo hoće li nam to biti dovoljno za pobjedu", rekao je Krajnović.

U prvom kolu ABA lige 2 sastaju se još: Borac - Lovćen, Split - Dinamic i Sutjeska - Novi Pazar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC