• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama i produžeci u Laktašima, Cedevita Olimpija srušila Igokeu!

Autor mondo.ba

Dva puta Kinan Evans spašavao je Igokeu trojkama za produžetke, ali je Cedevita Olimpija slavila poslije drame u Laktašima, uz odličnu partiju Jake Blažiča koji je postigao 30 poena

Ekipa Igokee ni poslije trećeg kola ABA lige ne zna za pobjedu, a Cedevita Olimpija za poraz!

Klub iz Aleksandrovca upisao  je i treći neuspjeh na startu ABA lige, pošto je poslije dva produžetka poražen od Cedevite Olimpije rezultatom 95:90.

Možda će vas zanimati

 Kinan Evans dva puta spašavao je Igokeu trojkama za produžetke, ali kada je stala podrška njegovih saigrača, gosti iz Slovenije konačno su prelomili meč.

Jaka Blažič sa 30 poena vodio je svoju ekipu tokom cijelog meča, ali u odlučujućim trenucima trojku za 91:88 pogodio je Edo Murić, koji se do tog trenutka nije upisao u strijelce.  Boatrajt je povisio na 93:88, a Oliver Stević zadržao se duže od tri sekunde u reketu i „ubio“ nadu u povratak svoje ekipe.

Cedevita Olimpija stigla je do konačnih 95:90 i tako rutinski završila drugi produžetak, do kojeg je Igokea stigla poslije velike drame i propuštene šanse da sve riješi u prethodnoj dionici.

Igokea - Cedevita Olimpija 90:95 (27:15, 13:24, 14:13, 17:19, 9:9, 10:15)!

Kada je odlični Jaka Blažič promašio trojku na početku prvog produžetka Igokea je dobila priliku da konačno prelomi egal meč u svoju korist.

Činilo se da će domaći upravo to učiniti nakon što su trojkom Rašada Vona stigli do prednosti 75:71, a Rajan Boatrajt promašio na drugoj strani, međutim, drama je tek slijedila.

Litvanac Vaidas Kariniauskas promašio je naizgled rutinsko polaganje, a Cedevita Olimpija preokrenula serijom 6:0.  Ni tri slobodna bacanja 13 sekundi prije kraja na 77:77, ni dva penala pri vođstvu 79:77 nisu bila dovoljni Cedeviti Olimpiji da završi posao.

Obojica su promašila po jedno i na semaforu je stajalo 80:77 sedam sekundi prije kraja prvog produžetka, a onda je Evans ponovo pogodio trojku za novi produžetak.

Cedevita Olimpija bolje je odigrala taj dio igre i zasluženo stigla do pobjede u meču koji je bio u potpunom egalu, osim uvodnih 10 minuta.

Igokea je dobro otvorila meč u Laktašima, a gosti iz Slovenije brzo su se našli u nezgodnoj situaciji. Ako su 4:0 ili 11:3 bili tek uvod u meč, vođstvo 20:9 poslije koša i dodatnog slobodnog bacanja Olivera Stevića nikako nije bilo zanemarivo.

Zadržali su domaći do kraja četvrtine dvocifrenu prednost (27:15), koja im je dala dodatno samopouzdanje, pa je viđena i atraktivna akcija Kinana Evansa i Dalibora Ilića na početku drugog perioda.

Ipak, gosti su vrlo brzo uzvratili, a trojka Marka Simonovića najavila je seriju Cedevite Olimpije koju je „nosio“ Jaka Blažič. Sa šest vezanih poena, a kasnije trojkom i poenima sa slobodnih bacanja vratio je svoj tim na samo dva poena zaostatka i uveo meč u egal koji je potrajao do samog kraja.

Nijedna od ekipa tokom trećeg i četvrtog period nije uspjela da se „odlijepi“ na više od tri poena razlike, a posljednji put to se desilo tačno 30 sekundi prije kraja kada je Miler-Mekintajer pogodio trojku za vođstvo Cedevite Olimpije 67:64 i natjerao Marka Baraća da traži tajm –aut i crta akciju za povratak u igru.

Prinudni trener Igokee tražio je poene, ne nužno i trojku, a gosti su vrlo brzo poslali Hopkinsa na liniju za slobodna bacanja što je on iskoristio.  

I naredna tri napada trajala su veoma kratko, u penal završnici pogađali su Boatrajt i Blažič na jednoj i Von na drugoj, a kada je Baraću ponestalo tajm-auta kojim bi dobio loptu na protivničkoj polovini „bljesnuo“ je Evans.

Bek Igokee pogodio je trojku deset sekundi prije kraja, a Boatrajt nije uspio da pogodi za pobjedu i meč je otišao u već opisane produžetke produžetke.

Više od dve trećine od ukupnog broja poena Cedevita Olimpije postigao je trio bekova - Jaka Blažič 30, Rajan Boutrajt 20, Kodi Miler-Mekintajer 16.

U redovima "igosa" je Evans imao 20 poena i šest asistencija, Marko Tomas i Rašad Von ubacili su po 16 poena, a Sava Lešić i Vaidas Kariniauskas po 11.

REZULTATI 3. KOLA:

Mornar - Partizan 65:76 

Igokea - Cedevita Olimpija 90:95 (80:80, 71:71) 

odigrano u petak: 

Cibona - FMP 63:81

Mega - Zadar 98:79

nedelja:

Krka - Crvena zvezda 18.00

Budućnost - Primorska 20.00.

TABELA: FMP 3-0, Cedevita Olimpija 3-0, Budućnost 2-0, Partizan 2-1, Mornar 2-1, Zvezda 1-1, Krka 1-1, Primorska 1-1, Mega 1-2, Igokea 0-3, Cibona 0-3, Zadar 0-3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC