• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smena UZALUD: "Budućnost na ovom nivou igre NE MOŽE da pobedi ozbiljan tim"

Autor mondo.rs

Privremeni trener "plavih" posle poraza od Primorske bio je naročito kritičan prema plejmejkeru Džastinu Kobsu.

Promena trenera, obavljena dva dana pred utakmicu protiv Primorske, nije imala pozitivan početni efekat na ekipu Budućnosti.

Nakon iznenađujućeg trijumfa u gostima nad Crvenom zvezdom, Budućnost je u "Morači" izgubila od poljske Gdinje (skor u Evrokupu 0-3), pa od debitanta u ABA ligi, Primorske, čime je propustila priliku da se izjednači sa liderima regionalnog takmičenja, FMP i Cedevita Olimpijom.

Možda će vas zanimati

Primorska, koja je poslednjih nedelja uspela da savlada tri od četiri najambicioznija kluba u ligi, slavila je rezultatom 83:80.

Snažni Marko Jagodić Kuridža pod košem je realizovao dva ključna napada, dok je plejmejker Budućnosti Džastin Kobs promašio pri "minus jedan", a onda nije uspeo da iz očajničkog pokušaja postigne trojku i izbori produžetak.

"Već duže vreme ne uspevamo da budemo kompaktni u defanzivi i to u bazičnim elementima, kao što je sprečavanje ofanzivnih skokova. Protivnik je imao skoro 20 uhvaćenih lopti pod našim košem. Takođe, lopta u napadu nije išla dovoljno dobro protiv uske i dobre odbrane rivala. Ovo nije bio nivo Budućnosti, ni potreban nivo da se dobije ozbiljan tim kakav je Primorska", ocenio je Petar Mijović, koji je privremeno seo na klupu Podgoričana posle rastanka sa Slobodanom Subotićem.

Mijović je proletos preuzeo ekipu nakon ostavke Jasmina Repeše i uspeo da vrati titulu u dramatičnom finalu plej-ofa protiv Mornara.

Ovog puta nije dobro startovao, ali mu je jasno šta bi trebalo da bude drugačije u narednim mečevima, počev od gostovanja Galatasaraju u sredu.

"Kobs je doveden da bude lider, ali bi protok lopte morao da nam bude brži. Imali smo dosta otvorenih šuteva i večeras i na prethodnim mečevima, ali uglavnom ne iz dobrog napadačkog ritma, već mahom nakon pojedinačnih akcija, probijanja prve linije".

Budućnost - Primorska 80:83, odlučujući momenti
Izvor: Youtube/ABA liga jtd

Novinarima je upalo u oči da je protiv Primorske koristio svih 12 igrača već u prvom poluvremenu.

"Ušao sam u meč sa idejom da što više igrača 'oseti' igru i da bismo bili agresivni u odbrani. U drugom poluvremenu je rotacija sužena. Videćemo kako ćemo se u ovom smislu ponašati u predstojećim utakmicama", rekao je Mijović.

U sledećem kolu ABA lige Budućnost će opet biti domaćin predstavniku Slovenije.

Krka će u "Moraču" doći osokoljena pobedama nad Zadrom u Zadru, odnosno Crvenom zvezdom u svojoj dvorani.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC