• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gospodine Trinkjeri, kakvu utakmicu očekujete u "Pioniru"? Andrea: Ne znam!

Autor mondo.rs

"Imena su top, Deker, Kalnijetis, Kamings, Alan Vilijams, Fridzon, ima tu 'mesa'. Ako ozbiljno igraju, nema bolje ekipe u Evrokupu", rekao je trener crno-belih pred novi "debi" Partizana u Beogradu. Ovog puta u bivšoj dvorani.

Rašon Tomas i Markus Pejdž jedva čekaju sutrašnju utakmicu sa Lokomotivom u "Pioniru".

"Biće to velika utakmica za nas. Ovom utakmicom možemo da se odvojimo od ostatka timova iz grupe. Lokomotiva je dobar tim. Imaju kvalitetne igrače, ali mislim da možemo da se nadmećemo sa njima", rekao je Tomas u ponedeljak posle treninga u "rezervnoj" dvorani crno-belih za sezonu 2019/20.

Posle pobede nad Tofašem u "Areni", crno-beli su igrali tri vezana gostovanja, izgubili od Primorske u Sloveniji, pa dobili mečeve protiv Ritasa u Litvaniji i Mornara u Crnoj Gori.

Sada im, u tek drugoj utakmici u Beogradu ove sezone, a prvoj u Dvorani "Aleksandar Nikolić", u goste dolazi sastav iz Krasnodara koji ima maksimalan skor u duelima sa šampionom Evrope iz 1992. godine.

Četiri meča, četiri pobede. Po dve u sezonama 2013/14 i 2017/18.

"Atmosfera u timu je odlična, imamo jaku hemiju. Imali smo nekoliko grešaka. Posle dve nedelje zbog povrede ponovo sam u timu. Osećam se dobro, tim je i bez mene odradio dobar posao", rekao je Tomas, koji očekuje spektakl.

"Očekujem ludu atmosferu, ništa manje od navijača Partizana, znam da će nam navijači dati veliku dozu energije koja će nam biti potrebna", kazao je Tomas.

Partizan nakon prva tri kola ima maksimalan učinak, dok je Lokomotiva upisala dve pobede i poraz.

Njegov saigrač Markus Pejdž kazao je da je meč protiv Lokomotive veoma bitan.

"Sutra će biti sjajan ambijent, uvek je uzbudljivo igrati ovde. Biće to važna utakmica za nas. Cilj nam je da dobijemo sve utakmice na domaćem terenu, naročito u Evrokupu. Nadam se da ćemo navijačima prorediti dobru utakmicu. Lokomotiva ima kvalitetan roster, jedan su od najtalentovanijih timova u Evrokupu. S druge stane, verujemo u svoj tim, igramo timski, pred našim navijačima", rekao je Pejdž.

On je dodao da od svoje ekipe očekuje da igra "najbolju defanzivnu utakmicu".

"Sutra moramo da odigramo najbolju defanzivnu utakmicu, od počeka sezone govorimo koliko je to važno da igramo odbranu. Ako budemo igrali dobro u odbrani, fizički, sa dosta skokova, možemo da pobedimo svakog", rekao je Pejdž.

Njihov trener Andrea Trinkijeri rekao je da ne zna kakvu utakmicu može da očekuje protiv Lokomotive Kuban, ali i ocenio da će kvalitet igre njegovog tima zavisiti od mentalne i fizičke energije.

"Dobra ekipa, dobri, iskusni igrači... Ući ćemo u utakmicu s dobrim namerama, dobili smo dve utakmice već na strani u Evrokupu, znamo da će biti izuzetno teško, ali mislim da ćemo igrati dobru utakmicu... Imaćemo pet igrača da stavimo protiv njihovih fantastičnih pet igrača", rekao je Trinkijeri novinarima u Beogradu.

Crno-beli će se vratiti u "Pionir", pošto je "Beogradska arena" zauzeta.

"Kad je najteže biće najbolje", rekao je Trinkijeri.

Upitan kakvu utakmicu očekuje, Trinkijeri je prvo rekao:

"Ne znam".

"Oni se još uigravaju, imena su top, Deker, Kalnijetis, Kamings, Alan Vilijams, Fridzon, ima tu 'mesa'. Ako ozbiljno igraju, nema bolje ekipe u Evrokupu. Ritas je uspeo vrhunskom partijom da ih dobije, ali to je bilo i bolje od vrhunske partije. Hoćemo li mi biti u stanju igrati vrhunsku partiju? Ja se nadam", rekao je Trinkijeri.

"Jako nam je teško jer nemamo vremena za trening, oporavak, puno je putovanja. Naša vrhunska partija neće biti u kvalitetu nego u mentalnoj i fizičkoj energiji, to mora biti način da se igra utakmica", dodao je trener Partizana.

Trinkijeri nije bio na klupi Partizana protiv Mornara jer je imao zdravstvene tegobe, pa je novinare zanimalo kako se sada oseća.

"Malo sam bolje, još nisam top, neću trčati kako znam... Sem mog zdravlja i Jankovićeve frizure sve je ok", rekao je Trinkijeri.

Utakmica počinje u 20 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC