• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simonović i Cirbes za drugi poraz Partizana!

Autor mondo.rs

Partizan je pretrpio drugi poraz ove sezone u ABA ligi pošto je Cedevita Olimpija odigrala sjajnu posljednju dionicu predvođena Markom Simonovićem i Maikom Cirbesom.

Crno-belima ne ide u Sloveniji!

Partizan je prvi poraz u sezoni doživeo protiv Primorske, dok im je drugi u ABA Ligi nanela Cedevita Olimpija - revanširavši im se tako za finale Superkupa. Razlog poraza tima Andree Trinkijerija leži pre svega u očajnoj poslednoj deonici, pošto smo do tada gledali "egal" borbu.

Možda će vas zanimati

Cedevita Olimpija - Partizan 85:69 (24:21, 19:18, 15:18, 27:12)

Dva tima su se smenjivala u vođstvu, pred finalni kvartal su "Zmajčeki" imali tek pola koša prednosti, ali je potom Partizan ostao bez napadačkih rešenja.

Jedno vreme je Kori Volden parirao trojkama Marka Simonovića (3/4 u poslednjoj deonici), da bi se potom u završnicu uključio i Maik Cirbes (osam poena uz snažno zakucavanje), kao i odlični američki košarkaš Kodi Miler-Mekintajer.

Partizan jednostavno nije imao raspoloženog igrača koji bi popravio ofanzivno izdanje.

Uz to, bili su evidentni problemi na defanzivnom skoku, pa su domaći uprkos većoj podršci crno-belima u Ljubljani ostali neporaženi u prva četiri kola "Jadrana".

CEDEVITA: Boutrajt 5 p, Krušlin 2sk, Hopkins 5p, 3sk, Murić 7p, 4sk, Miler-Mekintajer 15p, 7as, 4izg, Blažič 11p, Stipanović 14p, 8sk, 3as, 3izg, Simonović 15p, 4sk, 2as.

PARTIZAN: Volden 11p, 6sk, Zagorac 7p, 4sk, 2as, 2izg, Pejdž 10p, Gordić 13p, Parahovski 2p, Jaramaz 7p, 3as, Veličković 3p, Birčević 2p, Janković 7p, Tomas 4p, 3as, 5izg, Pejners 3sk, Mozli 3p.

Problem kod Partizana je i to što nisu imali igrača koji je konstantno donosio poene, sve je bilo na mahove, tako da su Zagorac i Janković počeli dobro (po 7 poena), pa nestali, Pejdž je pogodio tri trojke, ekipu je "razmrdavao" Gordić kada bi bio na parketu (13 poena), dok je Volden tek na kraju preuzeo veću odgovornost, ali nije mogao sve sam.

"Tanko" izdanje imao je Rašon Tomas (4 poena), pošto je imao pet izgubljenih lopti, verovatno i ključnih u poslednjoj deonici kada je domaćima poklanjao kontre.

S druge strane Cedevita se manje oslonila na šut spolja i igru bazirala na Andriji Stipanoviću (14 poena i 8 skokova) i prodorima Milera-Mekintajera (15 poena i 7 asistencija). U pravi trenutak za tim Slavena Rimca "uključila" su se tri bivša igrača Crvene zvezde - Jaka Blažič, pa Simonović i Cirbes, na kraju i "meč vineri".

Partizanu sledi meč sa Limožom u Evrokupu, a potom sa FMP-om u ABA Ligi.

ABA LIGA, 4. kolo:

Primorska - Mornar 101:83
Cedevita Olimpija - Partizan 85:69
Budućnost - Krka 20.00

u nedelju

Crvena zvezda mts - Mega 17.00

u ponedeljak

FMP - Igokea 17.00

odigrano u petak

Zadar - Cibona 82:78

TABELA: FMP 3-0, Cedevita Olimpija 4-0, Prmorska 3-1, Budućnost 2-1, Krka 2-1, Mornar 2-2, Partizan 2-2, Zvezda 1-2, Mega 1-2, Cibona 1-3, Igokea 0-3, Zadar 0-4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC