• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Split briše sjećanje na giganta, slavnu Jugoplastiku! Rađa je zgađen!

Autor mondo.rs

Trag čuvenog splitskog kluba nije neizbrisiv, ako se pitaju tamošnje gradske vlasti.

 Split - izbrisan grafit za Jugoplastiku - Dino Rađa poruka Izvor: MN PRESS

Čuvena splitska Jugoplastika, najuspješniji košarkaški klub na prostorima stare Jugoslavije, osvojila je prije 30 godina prvu od svoje tri titule šampiona Evrope.

Klub iz Dalmacije postajao je prvak Starog kontinenta u košarci i te 1989, ali i 1990. i 1991. i tako je ispisao jednu od najblistavijih stranica evropske klupske košarke.

Možda će vas zanimati

Pod vođstvom srpskog trenera Božidara Maljkovića, u Splitu je stasala spektakularna generacija, čiji su "oslonac" bili Toni Kukoč, Dino Rađa, Zoran Sretenović, Velimir Perasović, Luka Pavićević... Takođe, trofejne dinastije bili su i tadašni veteran Duško Ivanović, tada talentovani krilni centar Zoran Savić i drugi igrači koji ostavili neizbrisiv trag.

Bio je to tim za poštovanje širom Evrope i Split ga je obožavao. Ali danas očigledno više nije tako.

Prije dvije nedelje, građani Splita su u Dominisovoj ulici oslikali mural u čast tog slavnog tima, ali je taj mural ovog petka prekrečen rukom gradskih komunalaca.

Slika na zidu posvećena Kukoču, Maljkoviću, Sretenoviću i ostalima više nije tamo gdje je bila, a to je izuzetno naljutilo legendarnog Dina Rađu. On je na svom Facebook profilu to priznao emotivnom objavom, posvećenom i predstojećoj zvaničnoj proslavi najvećeg uspjeha.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Sramota.

Gadite mi se jadnici neostvareni koji nikad u životu niste ništa napravili. Najveći uspjeh vam je predizanje članske karte neke stranke. Jedino šta znate je prodavanje crvene i crne magle da prikrijete svoja sranja. Ne smeta vam što dom omladine nije dovršen već 40 godina, ne smeta vam stadion i bazeni koji se raspadaju, ne smeta vam 'metro' što vozi jednog i po čovjeka dnevno, ne smata vam što treba sat vremena za prolazak kroz luku, ne smeta vam što 20 godina ne možete spojiti Trogir i Omiš, ne smeta vam nedovršena arena već desetak godina, ne smeta vam Marjan koji ste nemarom devastirali.

Ali vam smeta NAJVEĆI SPORTSKI USPJEH U ISTORIJI GRADA. Niste zaslužili da vam iko dođe na proslavu. Ja prvi ne bih došao da nije Bože, Srete, Sobina i onih par hiljada istinskih ljubitelja koji koji će doći u nedjelju u dvoranu da pozdrave ekipu. Bljak", napisao je Rađa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC