• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golden Stejt je bio strah i trepet, a sada ga razbijaju: Blamaža u Oklahomi

Autor mondo.rs

Tanderi deklasirali tim osvajača tri titule u prethodnih pet godina. Ovo je daleko od tog Golden Stejta...

Najdominantniji tim prethodnih pet godina NBA lige oslabljen je ovog ljeta do neprepoznatljivosti.

Već smo pisali o tome je definitivno kraj dominacije "ratnika" kakvu smo gledali tokom pola decenije i za vrijeme njihovih pet uzastopnih nastupa u velikim finalima. Ipak, ono što se od njih vidjelo u nedjelju uveče zaista je ispod nivoa bilo kog iole konkurentnog tima, a kamoli konkurenta za visok plasman.

Možda će vas zanimati

 Na gostovanju Oklahomi, ekipa Stiva Kera doživela je pravu blamažu, jer je već u drugoj četvrtini gubila više od 30 poena razlike, a u trećoj više od 40!

Oklahoma - Golden Stejt 120:92 (35:20, 35:17, 35:31, 15:24)

U prvoj utakmici sezone, Voriorsi su kod kuće izgubili rezultatom 122:141. Ipak, tada su na drugoj strani terena stajali El-Ej Klipersi, pa nisu odmah bili upaljeni alarmi u novoj, skupocenoj dvorani "Čejs centar" u San Francisku.

Međutim, poslije večeri u kojoj su Tanderi radili Kariju, Grinu i saigračima praktično sve što su htjeli, rukovodstvo franšize moraće da razmisli o daljim potezima i o snazi tima koji je ovog ljeta stavljen Keru na raspolaganje (pročitajte ovdje koje su promjene napravljene u sastavu Golden Stejta).

U čudu su se gledali treneri Oklahome dok su igrači u narandžastim dresovima razbijali goste. Nerlens Noel je snažno blokirao, Hamidu Dijalo je letio i zakucavao, Danilo Galinari je ubacio četiri trojke, Denis Šruder je ubrzavao igru kada god se činilo da će Tanderi imati milosti prema ekipi koja ih je zaustavljala u plej-ofu...

Krajem treće četvrtine, razlika je dostigla 41 poena (97:58, 102:61), a Kari i saigrači su u košmarnoj večeri pokazali da imaju probleme praktično u svakom segmentu igre - od loše, na trenutke nepostojeće odbrane, pa do ogromnog broja izgubljenih lopti.

U pojedinim trenucima Voriorsi su asistirali rivalima i greškama ih "izbacivali" u kontre, da zaokruže zaista zabrinjavajuće loš nastup gostiju. Takvu sliku je upotpunilo isključenje Dianđela Rasela sredinom treće četvrtine.

Plejmejker koji je stigao ovog leta da amortizuje odlazak niza zvezda (Durenta, Igudale, Livingstona) ljutito je reagovao na jednu odluku sudije, pa je poslat u svlačionicu dok je njegov tim primao čak 105 poena za tri četvrtine.

Osim teško povrijeđenog Kleja Tompsona, koji će vjerovatno propustiti čitavu sezonu, Golden Stejt je i večeras bio bez (krilnog) centra starosjedioca Kevona Lunija i Vilija Kouli-Stajna, nove startne "petice". Da li će sa njima u sastavu Voriorsi izgledati drastično bolje?

Kako sada izgleda - veoma teško...

Oklahoma: Ferguson 13, Galinari 21, Adams 8, Gildžus-Aleksander 19, Pol 19, Bejzli 5, Šruder 22, Noel 6, Dijalo 8, Nader 3, Muskala 2, Barton 3, Peton.

Golden Stejt: Robinson 3, Grin 10, Kris 10, Rasel 6, Kari 23 (2/9 za tri), Spelman 9, Evans 4, Pul 6, Paskal 10, Li 6, Baoumen 5.

U noći između nedjelje i ponedjeljka biće odigrane ove utakmice:

Oklahoma - Golden Stejt
Memfis - Bruklin 23
Dalas - Portland 00.00
Minesota - Majami 00.00
Lejkersi - Šarlot 2.30

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC