• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danilović i Maljković - to je POSEBAN odnos: "Kada tebi ističe ugovor?!"

Autori mondo.rs Autori Nikola Janković

Osmesi tokom razgovora predsednika KSS i selektorke srpskih košarkašica. Pogledajte.

 Predrag-Danilovic-i-Marina-Maljkovic-imaju-poseban-odnos-Do-kada-tebi-traje-ugovor Izvor: MN PRESS, Vid Ponikvar/Sportida

Dok pregovara sa kandidatima za mesto selektora muške košarkaške reprezentacije, predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) ima mnogo manje razloga za brigu oko statusa trenera ženskog "A" tima, Marine Maljković.

Pod njenim vođstvom reprezentacija je dostizala najviše vrhove i podrazumeva se da će devojke sa Marinom na čelu ući i u predstojeći kvalifikacioni ciklus za Eurobasket, kao i u borbu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Možda će vas zanimati

U ponedeljak, na konferenciji za novinare u Kući košarke u Beogradu, Danilović je potvrdio da je Srbija zvanično kandidat da organizuje predolimpijske kvalifikacije u obe konkurencije, da aktivno pregovara sa mogućim naslednicima Aleksandra Saše Đorđevića, a uz to je govorio i o Marininoj poziciji.


Sudeći prema njegovim rečima i tonu glasa, deluje da je tu situacija zaista mirna.

"Marina i ja imamo specifičan odnos još od kada je Marina bila mala. Imamo apsolutno razumevanje jedno prema drugom i to će se najlakše rešiti, ili na ovaj, ili na onaj način. Mislim da je još rano da pričamo o tome", rekao je Danilović o ugovoru Maljkovićeve.

Dok je ona objašnjavala da nije stigla da se nasamo vidi sa predsednikom KSS, on je prekinuo uz osmeh.

"Verujte da nismo ni stigli, evo videli smo se sada pred konferenciju, ja sam stigla pre dva dana iz Šangaja, a sutra se već vraćam u Šangaj...", izjavila je ona, na šta je Danilović dodao:

"Kada je Marina pre par godina osetila da više ne može (da bude selektor), razgovor je trajao pet godina. Tako će biti i kada budemo pričali o tome da Marina prihvati novi ugovor... A, do kada je tebi ugovor?", nasmejao se on.

"Šalim se... Eto, toliko će biti potrebno vremena. Nije ovo striktno poslovni odnos, jer da je takav onda reprezentacija na čelu sa Marinom i sa ovim divnim devojkama ne bi uradila sve što je uradila svih ovih godina", dodao je Danilović.



Reprezentativke Srbije pod Marininim vođstvom igraju 14, novembra igraju prvu kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo, protiv Turske. Tri dana kasnije, u nedelju 17. novembra, gostuju Albaniji.

Na početku novog ciklusa, Maljkovićeva je rekla da sa sjajnom generacijom košarkašica ima posebnu vezu i da će ta veza trajati zauvek. "Zbog toga ću svu energiju i znanje usmeriti ka tome da kruna njihovih karijera bude u Tokiju", rekla je ona.

Uporedo, plan selektorke je da u sistem reprezentacije uvodi nove devojčice, za koje kaže da su sjajne. Plan je da na taj način bude ublažen neizbežni vakuum nakon odlaska iskusnijih, trofejnih košarkašica, koji će se jednog dana neizbežno dogoditi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC