• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda nije mogla protiv Tavaresa: "Kao kad smo mi imali Bobija"

Crveno-beli bili samokritični posle poraza protiv Reala. Ističu ogroman uticaj odličnog centra Madriđana na igru oba tima.

 Zvezda nije mogla protiv Tavaresa: "Kao kad smo mi imali Bobija" Izvor: MN PRESS

Bili Beron je u trećoj četvrtini pokrenuo Zvezdu u Štark areni, razbudio dvoranu i nagovestio da će crveno-beli biti u stanju da se do kraja bore protiv Real Madrida.

Međutim, nije bilo tako.

U poslednjoj četvrtini "kraljevski klub" nizao je trojke hicima Serhija Ljulja, Rudija Fernandeza i Fabijana Kozera, dok je na drugoj strani 220 centimetara visoki Valter Tavares postavio pravi zid u reketu Madriđana.

Ekipa Pabla Lasa zaigrala je čvršću odbranu i na čelu sa gorostasnim centrom dozvolila srpskom timu samo jedan pogodak iz igre u završnom kvartalu. Bilo je to atraktivno zakucavanje Lorenca Brauna, koji je iskoristio jednu od malobrojnih situacija u kojima Tavares nije bio na mestu da zaustavi domaće.

Na Zvezdinoj polovini, nekadašnji NBA centar je donosio Realu i po četiri uzastopna napada, a na svom delu terena je čak pet puta blokirao domaće.

Zvezdin bek Čarls Dženkins je govorio o Tavaresovom uticaju na igru.

"Sa Tavaresom je slično kao kada smo mi imali Bobija (Marjanovića). Kada promaše, on je tu da im stvori još jednu šansu. Bilo nam je teško kada je on na terenu - i u napadu i u odbrani. Teško ga je isterati iz reketa. Tamo čeka i teško nam je da uradimo bilo šta. Ako šutiramo dobro, onda stvaramo sebi prednost, ali mi nismo tim koji će zasnovati svoju igru na šutu. Uzeo nam je mnogo opcija u reketu, napravio je veliki uticaj na igru", rekao je Amerikanac.

Izvor: MN PRESS


Dženkins je počeo je analizu meča kritikom na svoj račun.

"Igrao sam užasno, hoću da počnem od toga. U prvom delu meča nismo igrali dobro, kao ni oni, ali smo gubili samo šest poena razlike. Bili nas je pokrenuo u drugom delu, a nažalost dok je utakmica odmicala oni su počeli da nas 'seku'. Postalo je teško da dođemo do koša, jer su sve blokirali i nisu nam dopuštali šuteve. Jedan su od najboljih timova u Evropi i samo je pitanje vremena kada će im krenuti".

Ovako je Real pobedio Zvezdu.
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Posle utakmice je neraspoložen bio i Ognjen Dobrić.

"Iskreno, razočaran sam, ali šta je - tu je. Dobro smo igrali početkom drugog poluvremena, stvarno sam mislio da možemo to da iznesemo do kraja, ali pali smo u četvrtoj i nismo imali dovoljno energije da prelomimo utakmicu. Ubacili su neke šuteve, mi nismo imali snage...".

Šta se dogodilo u poslednjoj deonici?

"Pali smo energetski, stvarno smo se istrošili u trećoj četvrtini... Napravili smo dobar rezultata, vodili smo tri na kraju treće, ali nismo uspeli da nastavimo tako u četvrtoj. oni su to iskoristili, poveli i znali su kako da održe tu razliku. U ovim utakmicama morate da imate energije. Ako padnete, ove iskusne ekipe znaju da iskoriste momenat".

Najveću borbu protiv Tavaresa vodio je Ognjen Kuzmić.

"Ogroman je momak, nije lako, ali ni u jednoj utakmici nije lako. Nije to ništa novo. Izgubili smo i mislim da je trebalo da odigramo odbranu svih 40 minuta, kao protiv Himkija. Imali smo pad krajem treće i početkom četvrte i četvrtine, oni su pogodili šuteve, mi nismo i to je to".

I Kuzmić je bio samokritičan.

"Koliko god da sam dosad napredovao, večeras sam napravio korak unazad. Svakako bi trebalo da radim na tome da bude bolje u sledećoj utakmici".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC