• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Puna arena, Jasikevičijus i Pešić uživali u igri majstora košarke, Higinsa!

Autor w rs

Beng, beng, beng, beng! Kori Higins uništio je "zelene" u Litvaniji večeras.

 Žalgiris - Barselona 86:93 Evroliga 7. kolo Izvor: MN PRESS

Svetislav Pešić mogao je, poput svog mlađeg kolege Šarunasa Jasikevičijusa, "iz prvog" reda da uživa u predstavi koju je krcatoj "Žalgirio areni" prikazao Kori Higins.

Ovaj majstor košarke ubacio je četvrtu trojku iz isto toliko pokušaja uz zvuk sirene za kraj treće četvrtine, a onda spustio još dve u prva dva napada četvrte četvrtine, da bi minijaturu za pamćenje kompletirao ulazom pod koš zta 23. poen i prvu dvocifrenu prednost jednog od rivala na meču.

Možda će vas zanimati

To je bilo sasvim dovoljno za tim sa najvećim budžetom ove sezone u Evroligi: Žalgiris - Barselona 86:93 (20:23, 20:24, 21:19, 25:27), uz 27 poena, četiri skoka, asistenciju, ukradenu i jednu izgubljenu loptu Pešićevog kapitalnog pojačanja iz CSKA Moskve.

Higins je šutirao 4/4 za jedan, 4/5 za dva, 5/5 za tri poena za indeks uspešnosti 33, a proveo je nepuna 30 minuta na parketu pred 11.000 bučnih navijača šampiona Litvanije, kojima je ostalo samo da mu čestitaju.


Higins je, zapravo, samo nastavio tamo gde je neosnovano optuženi "pučista" Nikola Mirotić stao krajem treće deonice. NBA pojačanje Barselone, čovek koji je doživeo ovacije prošle nedelje u Beogradu, istakao je kandidaturu za igrača utakmice sa 24 poena (6/10 za dva, 0/4 za tri, 12/12 za jedan poen), uz šest skokova, dve asistencije, ukradene i izgubljene lopte, ali ga je u poslednjih deset minuta i sekund "pretekao" kolega iz startne postave.

Zek Lidaj postigao je 16, Tomas Volkap i Marijus Grigonis po 14 u Jasikevičijusovom sastavu, koji je "pucao" 11/30 za tri poena. Barsa je imala gotovo identičan procenat van linije 6,75, ali tri pogotka manje (8/22), međutim razliku je napravila u šutu za dva gde je dobar bio Ante Tomić sa osam poena (4/6), uz Adama Hangu (9 poena, 3/3) i Pjera Oriolu (9 poena, 3/3).

Barsa je tako zabeležila "brejk" posle dva vezana poraza na gostovanjima u ACB i Evroligi, ekipama Saragose (89:83) i Milana (83:70), sa kojim će do daljeg deliti prvo mesto u najjačem evropskom takmičenju.

U prvom duelu 7. kola Evrolige ovog petka, Nikola Kalinić i Vladimir Lučić zabeležili su zajedno jedan promašaj na utakmici koja je, bar za Fenerbahče, imala važnost plej-of meča.

Pročitajte sve rezultate i tabelu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC