• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

E ovo je čudo od deteta! Ima 13 godina i seniorska je reprezentativka

Autor mondo.rs

Počele su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u košarci za žene, a u prvi plan je iskočila reprezentacija Litvanije. Tačnije, jedna od njihovih reprezentativki.

 Košarkašica sa 13 godina igra za seniorsku reprezentaciju Litvanije Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Počele su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u košarci kod dama, a selekcije Litvanije bila je veoma ubedljiva na samom startu. Njihov protivnik bila je Albanija koja nije mogla da im parira.

Pobeda je bila laka i veoma očekivana, a po jednom detalju će se posebno pamtiti. Za reprezentaciju Litvanije zaigrala je Juste Jociti, devojčica koja ima samo 13 godina!

Možda će vas zanimati

Već nakon prve četvrtine bilo je ubedljivih 21:11, drugu su Litvanke rešile u svoju korist rezultatom 24:8 i pitanje pobednika je rešeno. Na kraju susreta bilo je ubedljivih 108:43, a pobedi je doprinela i jedna devojčica.

Juste je rođena 19. novembra 2005. godine, što znači da će za nekoliko dana proslaviti rođendan. Iako zvuči gotovo neverovatno za jednu seniorsku reprezentativku, to će joj biti tek 14. u životu.

Ona je do sada već igrala za mnoge starosne kategorije reprezentacije Litvanije, a i u klupskoj košarci joj odlično ide. Toliko dobro da već sada igra sa seniorkama, potpuno ravnopravno.

Ova devojčica je već sada visoka 184 centimetra, a u mlađim kategorijama je igrala na pozicijama krilnog centra i centra. Prelazak u seniorsku košarku joj je omogućio da ima više loptu u rukama, da proba da igra i na spoljnim pozicijama, pa to i radi.



U ubedljivoj pobedi nad Albanijom, Juste je postigla četiri poena. Na terenu je provela skoro deset minuta, imala je tri asistencije, jednu uhvaćenu i jednu ukradenu loptu. Dovoljno da se piše istorija.

Čak ni internet nije prepun podataka o ovoj devojčici, ali smo sigurni da će se to menjati. Mi smo morali da kontaktiramo Litvaniju da bismo saznali kako se tačno izgovara ime i prezime buduće svetske zvezde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC