• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVANIČNO: Srbija dobila kvalifikacione turnire za Tokio! Igra se i u Splitu

Autor mondo.rs

Srbija je jedna od četiri zemlje koja će organizovati kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. I to i za muškarce i za žene!

 Srbija-organizuje-kvalifikacioni-turnir-Olimpijske-igre-Tokio-2020.-godine Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Zvanično je!

Izvršni odbor FIBA potvrdio je danas zemlje domaćine kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre za Tokio 2020. godine, a među njima je i Srbija. Beograd će organizovati predolimpijske turnire i za muškarce i za žene!

Možda će vas zanimati

Tako će srpski košarkaši i košarkašice imati veću šansu da se nađu na Igrama, pošto to nisu uspjeli da urade kroz Svjetsko prvenstvo u košarci.


Uz Srbiju, kvalifikacioni turnir u muškoj košarci dobili su i Viktorija (Kanada), Kaunas (Litvanija) i Split (Hrvatska). Kada su u pitanju žene, osim u Beogradu turniri se igraju u Ostendeu (Belgija), Fošanu (Kina) i Buržu (Francuska).

Turnir za muškarce u Beogradu igraće se od 23. do 28. juna 2020. godine, dok je onaj za žene dosta ranije - od 6. do 9. februara 2020.

Žrijeb za kvalifikacione turnire za Tokio biće održan u sjedištu FIBA - 27. novembra!

Kako se navodi u saopštenju krovne košarkaške organizacije, kvalifikovani timovi iz pet regiona biće podijeljeni u "georgafski izbalansirane grupe", a vidjećemo koga će "orlovi", koji su na Mundobasketu završili kao petoplasirani, dobiti za rivale.

Od evropskih zemalja to su još Češka, Poljska, Italija, Grčka, Rusija, Njemačka, Turska, Slovenija (vajld kard) i Litvanija - koja je ujedno i sama domaćin jednog turnira.

Osim ovih zemalja, za kvalifikacioni turnir su se kvalifikovali i Tunis, Brazil, Venecuela, Portoriko, Dominikanska Republika, Novi Zeland i Kanada, koja takođe organizuje turnir. Hrvatska nije do "specijalne pozivnice" došla kroz rezultate, već domaćinstvom turnira u Splitu.

"Vajld karte" dobili su i Angola, Senegal, Meksiko, Urugvaj i Južna Koreja.

Pošto je na žrijebu ukupno 24 reprezentacije, a četiri turnira, u svakom gradu takmičiće se po šest timova i samo jedan će se plasirati na OI.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC