• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gordić je veoma blizu: Još dvadesetak koraka do istorije!

Autor mondo.rs

Organizator igre crno-belih nalazi se na samo nekoliko utakmica od ispisivanja istorije u regionalnoj košarci.

 Nemanja Gordić postigao 2750 poena u ABA ligi Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Košarkaši Partizana su u Beogradskoj areni savladali najvećeg rivala, a značajnu ulogu u pobedi je imao i Nemanja Gordić. On će meč pamtiti i po dobroj partiji, ali i po rekordu kom je sve bliži.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je crveno-belima ubacio 12 poena, što samo po sebi nije impresivno. Kada se pogleda celokupna karijera, Nemanja ima višegodišnje iskustvo igranja na Jadranu, pa je na taj način blizu rekorda.

Možda će vas zanimati

Uz pomenutih 12 poena protiv Crvene zvezde, Gordić je stigao do ukupno 2750 u ABA ligi. To je bilo dovoljno za prestizanje Nebojše Joksimovića koji ima četiri postignuta poena manje.

Naredni cilj za plejmejkera crno-belih biće prestizanje Marina Rozića. Za to mu je neophodno još  postignutih poena, ali će zadatak biti teži jer i Marin Rozić igra. On je večeras u dresu Cibone ubacio 6 poena protiv Krke i tako uvećao prednost nad najbližim pratiocem.

Rozić igra za Cibonu u kontinuitetu od 2004. godine, najbolje se snalazi na poziciji krila, a trenutno ima 36 godina. Gledajući sa te strane, pet godina mlađi Gordić će imati sasvim dovoljno vreme za izbijanje na prvo mesto liste.

Što se tiče ostalih košarkaša sa Top10 liste, oni su uglavnom penzioneri. Čak i oni koji još uvek igraju košarku nisu više članovi klubova u ABA ligi. Jedini sa ovog spiska koji bi mogao da napravi značajniji pomak na listi je Jure Lalić, hrvatski centar koji brani boje mađarskog Kapošvara. Da bi se to desilo morao bi, za početak, da se vrati u takmičenje.

(tabela pre meča Cibona-Krka)

Gordić je rođen u Mostaru, a seniorsku karijeru je počeo u Budućnosti iz Podgorice. Kratko je igrao u inostranstvu, braneći boje Rome i Azovmaša, pre nego što se vratio na Jadran. Obukao je dres Partizana, zatim Igokee, Cedevite, Budućnosti i od ove sezone ponovo Partizana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC