• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka: Sanjao sam 16 poena u četvrtini a dao 17! Snovi se ne ostvare uvijek

Autor mondo.rs

Sjajni košarkaš Dalasa našalio se poslije fenomelane partije i šestog "tripl-dabla" sezone zahvaljujući kojem je Dalas pobijedio San Antonio u velikom teksaškom derbiju

Luka Dončić igra nestvarnu sezonu. Mladi slovenački as na meču protiv San Antonija zabeležio je 42 poena, uz 11 skokova i 12 asistencija i dao veliki doprinos pobjedi Dalasa (117:110).

On je upisao šesti "tripl-dabl" ove sezone i postao tek drugi igrač u istoriji NBA lige koji je postigao 40 i više poena na jednom meču prije 21. rođendana. Prije njega to je učinio samo Lebron Džejms.

Možda će vas zanimati

 "Meč je bio poseban, jer je u pitanju veliko rivlastvo dva kluba", rekao je Dončić poslije pobjede Mevsa. "Na svakom meču želimo pobjedu", dodao je mladi as.

On je rekao da je pred utakmicu sa Spursima sanjao o tome koliko će zabilježiti poena.

"Sanjao sam da ću postići 16 poena u prvoj četvrtini, a ustvari sam dao 17, tako da se snovi ne ostvaruju uvijek", uz osmijeh je poručio 20-godišnji Dončić, pomenuvši i zaslugu svojih saigrača za trijumf nad San Antonijom.

Trener Dalasa Rik Karlajl nije štedio pohvale na račun Dončićeve igre.

"Taj momak može učiniti sve što poželi na košarkaškom terenu. On posjeduje to nestvarno trčanje, uživanje je gledati ga", naveo je trener Mevsa.

Spektakularna partija Dončića...
Izvor: Youtube/ESPN

Dončić je fenomenalnom partijom protiv San Antonija postao i najefikasniji Slovenac u NBA ligi, jer je nadmašio sjajnu partiju Gorana Dragića u dresu Finiksa u februaru 2014. godine, kada je ubacio 40 poena ekipi Nju Orleansa.

Luka Dončić, rođen 28. februara 1999. godine u Ljubljani, ove sezone u NBA ligi u prosjeku bilježi gotovo "tripl-dabl". Na 12 mečeva je upisao prosječno 28,5 poena, 10,7 skokova i 9,1 asistenciju po meču.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC