• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan dovodi dva pojačanja: Sljedeće sedmice šuter, pa onda centar!

Autor mondo.rs

"Nemamo pravo na grešku", rekao je prvi čovjek crno-bijelih Ostoja Mijailović i izneo planove za ostatak sezone najavivši da uskoro stižu pojačanja.

 KK Partizan dovodi beka pa još jednog centra Izvor: MN PRESS

KK Partizan igra veoma dobro ove sezone, ali u klubu planiraju da "prošire roster" i olakšaju posao treneru Andrei Trinkijeriju koji je već govorio o tome da su neki njegovi igrači umorni.

Prvi čovjek kluba Ostoja Mijailović je na Sajmu sporta u Beogradu, u otvorenom TV studiju Fakulteta za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla", potvrdio da su u toku pregovori oko pojačanja i da se oni mogu očekivati u vrlo skorom roku.

Možda će vas zanimati

 Otkrio je da već naredne sedmice dres Partizana treba da obuče jedan bek-šuter, dok će potom dovesti i centra - koji je neophodan poslije rastanka sa Artsjomom Parahovskim.

"Što se tiče prelaznog roka, ni mi ni navijači nismo baš bili zadovoljni učinkom igrača iz takve kategorije kao što je Parahovski. Postigli smo zajednički dogovor da izađemo iz ugovora, na minimalnu štetu po Partizan i ostavili smo dio planiranog budžeta za dovođenje novog centra", kazao je Ostoja Mijailović i potom jasno poručio prve korake.

"Iskoristićemo narednu pauzu koja će doći u roku od dvije sedmice kako bismo popunili tu poziciju, ali ćemo se prije toga baviti dovođenjem beka-šutera, kojeg tražimo već duže vrijeme".

Izvor: MN PRESS


"Već naredne sedmice možemo očekivati igrača na bekovskoj poziciji. U završnoj fazi pregovora smo sa jednim kvalitetnim igračem, ali ne želim još da pričam o imenu, dok ne budemo potpisali ugovor sa njim. Nemamo pravo na grešku. Parahovski je bio jedan od rijetkih koji nije opravdao naša očekivanja, ali su svaka ostala pojačanja bila jako kvalitetna"; zaključio je on.

Najavio je da su u klubu posebno zadovoljni jednim igračem...

"Svi smo svjedoci truda i rada Vilijama Mozlija i predložiću našim ljudima u klubu da postignemo dogovor da mu produžimo ugovor, ukoliko bude želio da igra za nas", naveo je Mijailović.

Mijailović je dodao i da se danas u Partizanu "sve obaveze izmiruju na vrijeme", kako igračima i stručnom štabu, tako i radnoj zajednici, uz poruku da je atmosfera u klubu dobra. Jedina "kočnica" jesu dugovi iz prošlosti koje moraju da servisiraju.

Izvor: MN PRESS

"Kako smo nekada?"

"Mi smo igrali Evroligu u vrijeme kada se mnogo manje ulagalo u košarku. Danas to klubovi čine znatno više. Danas klubovi koji redovno igraju Evroligu imaju velike budžete i sponzore. Međutim, ti timovi se uglavnom oslone na fudbalske klubove ili neke multinacionalne kompanije. Mi ne možemo da obezbijedimo budžet od 20-30 miliona, ali možemo naše mlade igrače, koji bi kao i nekada, vodili naš klub do fajnal fora i na neki način do titule koju smo 1992. godine i osvojili."

Ponovo aktuelno je bilo pitanje nastupa Partizana u Evroligi

"Protekih godina sam imao mnogo stvari koje želim i koje sanjam, ali trenutno mi je prvi san da igramo u Evroligi. Generalno svi činimo napore da postignemo rezultatski da igramo u Evroligi. Ne treba da čekamo da nas neko poziva i daje bilo kakvu milostinju koja nam nije pripala. Želim da se plasiramo ili preko ABA lige ili preko Evrokupa. Mislim da je Partizan sa svojom istorijom, navijačima, sadašnjom infrastrukturom i finansijskoj stabilnosti koju danas imamo u Partizanu, u svakom smislu zaslužio da igra Evroligu. Mi smo je igrali 15 godina i Srbija dobro zna šta Partizan donosi kada igra to takmičenje", poručio je prvi čovjek Partizana.

Partizan je već prošao u TOP 16 fazu Evrokupa ostvarivši šest pobjeda u prvih osam kola, dok ima dobar skor i u ABA ligi gdje ima učinak od 5-2.

"Prvih pet pobjeda u Evrokupu nam je dalo određenu snagu da postignemo dobre rezultate i u ABA ligi. Jako težak start sezone za nas, sa puno gostujućih utakmica".

"Mislim da je ovo velika stvar za Partizan, jer nam je bilo izuzetno važno da preskočimo prvu prepreku i dođemo do Top 16 faze. Kako sada stvari stoje, bićemo ili prvi ili drugi u grupi i zbog toga smatram da imamo šanse da prođemo i narednu fazu", objasnio je predsjednik crno-bijelih.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC