• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teksaški masakr Luke Dončića: Uništio dva MVP-a iz Hjustona kao od šale!

Autor mondo.rs

Ubacio je 41 poen u derbiju Teksasa i pokazao da je već sa 20 godina jedan od najboljih košarkaša današnjice...

Luka Dončić šalio se večeras sa Džejmsom Hardenom i Raselom Vestbrukom pred njihovom publikom u derbiju Teksasa.

Mladi Slovenac je u NBA stigao  pre godinu i po dana ubacio je 41 poen uz šest skokova i deset asistencija pored "Brade" i "Brodija", najkorisnijih igrača lige iz sezona 2017/18 i 2016/17.

Ove sezone, ne postoji ni spektakularniji, ni korisniji igrač na svijetu od nasmijanog dječaka, koji igra toliko dobro da smije da dođe na utakmicu obučen lošije od pomenutih kraljeva neukusa, Hardena i Vestbruka, tipova koji su mogli samo da mu čestitaju poslije pobjede Dalas Meveriksa nad Hjuston Roketsima od 123:137.

Pogledajte kako je igrao Luka Dončić u derbiju Teksasa.
Izvor: YouTube

Dončiću, rođenom 28. februara 1999. godine, ovo je bila četvrta uzastopna utakmica u kojoj je postigao više od 30 poena, s tim da je u toj "serijici" dva puta ubacio više od 40. Ove sezone pomogao je Mevsima da stignu do skora 11-5 u Jugozapadnoj diviziji prosjekom od 29,9 poena, 10,4 skoka i 9,7 asistencija.

Hjuston - Dalas.
Izvor: YouTube


Dončić je solidno odigrao prvo poluvreme (17p), u kom je Dalas ubacio čak 78 poena, ali ono pravo od njega vidjeli smo u posljednjoj četvrtini kada se Hjuston približio na pet razlike.

Tada je Slovenac "dodao gas" i svojim prodorima, asistencijama, kao i odličnim šutem za tri poena, pogurao Maverikse do ubjedljivog trijumfa, 11. u dosadašnjem dijelu sezone. S druge strane igra Hjustona se u potpunosti raspala bez doprinosa Džejmsa Hardena koji je "statirao" u najvažnijem dijelu utakmice, što je paradoksalno bilo i bolje od situacija kada je imao loptu.

"Brada" je statistički gledano imao dobro veče (32 poena), 9 skokova i 11 asistencija, ali... Trojke je šutirao nevjerovatnih 2/15, imao je 6 izgubljenih lopti, kao i pet loših faulova.



U ekipi Hjustona je zbog toga veću odgovornost preuzeo Rasel Vestbruk (27 poena), dok na bolji način nije iskorišćena dominacija Klinta Kapele u reketu (21 poen, 22 skoka). Vrijedi napomenuti i Pi Džej Takera koji je dobro igrao u odbrani (16 poena).

Kada je u pitanju Dalas, senzacionalnu partiju pružio je Tim Hardavej Džunior (31 poen), čije su "trojke" i pogoci uz faul u prvom poluvremenu i donijele veliku energiju gostima.

Odličan meč zabilježio je i Kristaps Porzingis sa 23 poena i 13 skokova.

Luka Dončić je na današnjoj utakmici mogao i do rekorda karijere, falio mu je poen da bude uspješniji nego prije nedelju dana protiv San Antonija (42 poena), međutim trener Rik Karlajl je odlučio da ga povuče sa terena dva minuta prije kraja pošto je njegova ekipa obezbijedila pobjedu.

Opet, neće mnogo žaliti za tim jer ako ovako nastavi pitanje je gde su njegove granice...

REZULTATI

Hjuston - Denver 123:137
Njujork Niks - Bruklin 101:103
Vašington - Sakramento 106:113
Denver - Finiks 116:104
L.A. Klipers - Nju Orleans 134:109

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC