• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga kaznila Zvezdu, klub šalje račun isporučiocu semafora (VIDEO)

Autor mondo.rs

Na adresu crveno-bijelih stigao dopis disciplinskog sudije takmičenja.

 Evroliga-kazna-Crvena-zvezda-semafor Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Evroligaška utakmica Crvena zvezda - Valensija, odigrana prošlog četvrtka u "Pioniru", bila je prekinuta na skoro sat vremena zbog kvara oba semafora.

Poslije dugog čekanja, velikog truda tehničara, kao i nervoze i na terenu i na tribinama, osposobljen je samo jedan semafor, pa je meč mogao biti nastavljen i završen prema planu.

Možda će vas zanimati

Očekivano, disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan kaznio je Zvezdu zbog toga, ali i zbog ubacivanja predmeta na teren.


- Zbog zastoja u radu semafora od 57 minuta kazna iznosi 15.000 evra.
- Zbog ubacivanja kovanica na teren i limenke za piće kojom je pogođen jedan od sudija po završetku utakmice kazna iznosi 2.500 evra.

Ovako je izgledao pokvareni semafor:

Zvezda je tim povodom objavila saopštenje i objasnila da će refundirati novac izdvojen za plaćanje kazne zbog semafora, jer za njega ne odgovaraju ni klub ni Sportski centar "Tašmajdan".

"KK Crvena zvezda mts ovom prilikom saopštava da je shodno ugovorima koje je prije početka sezone potpisao sa 'Štark Arenom' i SC 'Tašmajdan' koji upravlja halom 'Aleksandar Nikolić' (za čija korišćenja plaća i naknadu), za funkcionisanje tehničke opreme i obezbjeđivanje normalnih uslova tokom jedne evroligaške utakmice, zadužena 'Štark Arena', a u ovom slučaju SC 'Tašmajdan' - hala 'Aleksandar Nikolić' u kojoj Crvena zvezda nastupa u tom kolu".

"Pridržavajući se ugovora, klub će refundirati kaznu od 15.000 evra za neispravnost semafora od SC 'Tašmajdan', koji će isti iznos naplatiti od isporučioca semafora, imajući u vidu da klub, a ni SC 'Tašmajdan' - hala 'Aleksandar Nikolić' ne snose odgovornost za neispravnost u radu semafora koji je u garantnom roku od strane isporučioca", poruka je sa Malog Kalemegdana.

Kada je u pitanju kazna zbog ubacivanja predmeta na teren, Zvezda je podsjetila da je do sada platila Evroligi po više osnova više od 150.000 evra. Osim gađanja, razlog za te kazne bili su i zakrčeni prolazi i ostali prekršaji koji podliježu sankcijama disciplinskog pravilinka Evrolige.

"Zato još jednom pozivamo sve pristalice našeg kluba da sportski i korektno navijaju i bodre KK Crvena zvezda, jer nas već sljedećeg četvrtka očekuje nova velika utakmica u Beogradu protiv ekipe Baskonije u 'Štark Areni'. Takođe, klub apeluje na sve navijače u dijaspori i sve koji samostalno i u svojoj režiji prisustvuju na gostujućim utakmicama KK Crvena zvezda mts, da se pridržavaju propozicija Evrolige, sportski bodre crveno-bijele, ne ubacuju predmete u teren, ne stoje na prolazima, jer su protiv KK Crvena zvezda mts pokrenuta i dva disciplinska postupka zbog ponašanja navijača na gostovanjima u Berlinu i Kaunasu, i pored činjenice da njihovo prisustvo u tim dvoranama nije bilo i organizaciji kluba!", saopštila je Zvezda.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC