• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šakota: Mnogo stvari mi se ne sviđa, ali pokušavam (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Uoči gostovanja Armaniju, trener crveno-bijelih govorio je o problemima i o detaljima koje pokušava da ispravi.

 Dragan-Sakota-o-problemima-Zvezde Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda iskoristila je ponedjeljak i utorak za odmor od utakmice protiv Cedevite Olimpije, a u srijedu putuje u Italiju.

Poslije popodnevnog treninga, ekipa Dragana Šakote spakovaće se za let za Milano, gdje će u četvrtak igrati protiv Armanija u 12. kolu Evrolige.

Možda će vas zanimati

Uoči tog meča, Zvezdin trener rekao je da više ne razmišlja o porazu u Ljubljani, jer za to nema vremena.

"Takvi su situacija i raspored da osim kratke analize nije ni korisno ni pametno vraćati se. Ima tu mnogo stvari koje mi se ne sviđaju, a stičemo nova iskustva u različitim situacijama, izvlačimo zaključke i pokušavamo da napredujemo".

Upitan za stanje u ekipi poslije četvrtog "jadranskog" poraza i komplikovane situacije u regionalnoj ligi između evroligaških mečeva, Šakota je rekao...

"Tu ABA ligu nisam doživio, imali smo jednu evroligašku utakmicu koja je po svim kriterijumima zadovoljila, a potom smo imali meč protiv ekipe koja sedam dana ništa nije radila i imala je apsolutni fokus na taj meč. Ne mogu da govorim o nastanku nekog nezadovoljstva kada ga ne osjećam. Imamo ekipu koja ima određeni sastav i pokušavam da ga spojim u cjelinu koja će funkcionisati što više dobro, a što manje loše".

Koja bi mogla da bude Zvezdina prednost u narednoj utakmici?

"Mi možemo da 'čitamo' u toku utakmice, da vidimo gdje su oni u tom trenutku u nepovoljnoj situaciji, pa da to probamo da to iskoristimo, ali ako stavimo nas i ostale evroligaške ekipe, teško možemo da imamo neku prednost. Evroligaške ekipe su formirane na visokim budžetima i ambicijama i teško tu da možemo da tražimo mane. Naša šansa je uvijek utakmica, čitanje utakmice, protivnik koji u tom trenutku ne reaguje dobro ili dolazi iz teške situacije, putovanja..."

Na pitanje šta sve podrazumijeva pod "mnogo stvari koje mu se ne sviđaju", Šakota je rekao da su to prije svega oscilacija.

"Osim toga, kad jedan igrač fali, onda se čini kao da pola tima fali, a možda taj igrač nije toliko bitan. Meni je potrebno još vremena da bih to analizirao, pripremao i koristio. Teško je programirati formu kad je veliki broj utakmica u pitanju, jer nijedan igrač nema kapacitet da od 90 utakmica odigra 80 dobro. Stvarno su veliki igrači oni koji 60 odigraju dobro, a ostalo nadoknađuje rotacija, kad neko nekog zamjenjuje. Tu postoji nešto što bih volio da je mnogo bolje i da smo stabilniji. Ako teoretski imamo visoke igrače, da znamo da ih koristimo. Mislim da to nismo iskoristili u posljednjoj utakmici".

Šakota je pojasnio šta pod tim misli kada je govorio o Deriku Braunu.

"Braun dolazi iz problema sa koljenom, činjenica je da možda imamo i višak na toj poziciji, ali sve zavisi i od ostalih igrača. I Faje ne može u kontinuitetu da igra sa istim učinkom, pa pokušavamo da izvagamo ko je u trenutku spremniji. To je jedan od problema koji me muči".

Kada su povrede u pitanju, neizvjesno je da li će Branko Lazić moći da igra u četvrtak.

"Lazić očigledno ima rupturu ligamenta malog prsta i teoretski ne može da bude gore. To je bolno i ne znam koliko to može da podnese, trebaće mu vremena da se navikne da igra sa bolom. Da li će igrati ili ne, vidjećemo sutra".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC