• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OAKA klicala Rajsu: 45 minuta "zabranjenog" derbija i pad Olimpijakosa!

Autor mondo.rs

Da Šejn Larkin pre neki dan nije ubacio 49, Tajris Rajs bio bi novi rekorder nove Evrolige.

Tajris Rajs ubacio je 41 poen večeras u "zabranjenom" grčkom derbiju i postao bi novi rekorder "privatne" Evrolige da prošle nedelje Šejn Larkin nije ubacio osam više.

Međutim, i ova partija nezaustavljivog šutera - koji je pogodio osam od 16 trojki i pet od sedam dvojki za 45 minuta košarke u vreloj OAKA dvorani u Atini - bila je dovoljna da "zeleni" savladju najvećeg rivala pred 17.396 svojih navijača u jednom od dva derbija ove sezone:

Panatinaikos - Olimpijakos 99:93, 86:86 (18:17, 28:22, 17:22, 23:25).

Pročitajte sve rezultate i tabelu Evrolige posle 12. kola u kojoj su, u smislu borbe za plasman u plej-of, skoro svi rezultati išli na ruku Crvenoj zvezdi osim pobede Fenerbahčea u još jednom meču završenom u dodatnih pet minuta.

Tamo, Rajs je nastavio gde je stao tokom četvrte četvrtine u kojoj su omraženi gosti iz Pireja ušli serijom koja je utišala Olimpijsku dvoranu u grčkoj prestonici.

Bilo je radosnih 54:41 za zeleno-bele trenera-povratnika Rika Pitina - legende američke košarke koja je titulu prvaka Grčke osvojila bez borbe posle povlačenja Olimpijakosa pre početka "viđenog" finala plej-ofa - ali se tada trgao Vasilis Spanulis i kao igrač oba kluba poveo Olimpijakos u seriju 2:12 kojom je na kratko njegov tim preuzeo kontrolu nad utakmicom.

Vil Čeri isforsirao je bez rezona šut preko Rajsa na 84:86, nakon što je Nik Kalates bacio loptu u ruke čuvarima i pozvao ekipu trenera Kestutisa Kemzure da ostvari "brejk" na parketu najvećeg rivala (ponovo osiguranom mrežom sa sve četiri strane), što je Pitinov tim znao da kazni.


Već u sledećem napadu, Kalates je spustio loptu "dole" za Jorgosa Papajanisa, a on lako rešio 1 na 1 leđima i izjednačio na 86:86 na 3,4 sekunde do kraja.

Kemzura je imao tajm-aut i priliku da "nacrta" akciju za pobedu, ali se ispostavilo da crveno-beli nisu uspeli ni da izvedu loptu, odnosno da su je bacili u ruke Kalatesu, koji je prešao na polovinu Olimpijakosa i onda baci "ciglu" sa devet metara, pa se otišlo u produžetak.

Olimpijakos je ušao bolje u dodatnih pet minuta i poveo 89;91, ali je narednih sedam poena postigao domaći tim - zahvaljujući probuđenom Rajsu - pa se posle prvog od dva "večna" derbija Grčke ove sezone u Evroligi radovala zelena polovina grada.

Crveno-beli savladali su PAO rezltatom 79:65 u drugoj utakmici ligaškog dela Evrolige 4. januara ove godine i potom napustile parket u derbiju grčkog prvenstva odigranom 13. februara, nezadovoljni suđenjem i ponašanjem domaće publike. Vlasnici popularnijeg od dva kluba, ali i manje uspešnog u košarkaškim okršajima, postavili su tada uslove nacionalnom savezu tvrdeći da neće igrati nijedan derbi sa zeleno-belima ako ne budu sudile strane sudije.

Kada je došao red na novo finale plej-ofa krajem maja i početkom juna ove godine, Grci su poslali Grke na centar, a Olimpijakos je ispunio obećanje i nije izašao na parket, pa ja Panatinaikos osvojio titulu 37. titulu nacionalnog prvaka, a Olimpijakos sa 12 titula doživeo izbacivanje iz Prve lige zbog čega će se ove sezone dva slavna kluba sa ukupno devet titula prvaka Evrope (6-3) sastajati samo u okviru Evrolige.

Više o Evroligi:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC