• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea nije potvrdila "brejk" iz Zagreba - Primorskoj bodovi u Laktašima

Autor mondo.ba

Deveti poraz Igokee, osma pobjeda Primorske

Košarkaši Igokee nisu uspjeli da materijalizuju ''brejk'' iz Zagreba i prvi put u sezoni vežu dvije pobjede u jačem regionalnom takmičenju.

Izabranici Dragana Bajića ugostili su danas, u matine terminu, jedno od dva najprijatnija iznenađenja takmičenja, Primorsku, koja je u hali u Laktašima upisala četvrtu pobjedu na posljednjih pet utakmica na Jadranu:

IGOKEA – PRIMORSKA 84:88

Možda će vas zanimati

Na krilima Lensa Herisa koji je za prvih deset minuta upisao isto toliko poena, izabranici Jurice Golemca su u drugi desetominutni period ušli pri pri plusu od šest poena (18:24).

U taboru Igokee poen više je u tom periodu postigao Rašad Von, ali tokom tog perioda igre nije imao adekvatnu pratnju od strane saigrača.

Gdje je Heris stao u prvoj, nastavio je i u drugoj četvrtini.

Njegovom trojkom, ali i poenima pod tablom drugog strijelca ekipe Marka Jagodića – Kuridže, Primorska je po prvi put na meču ''igosima'' odmakla na dvocifrenu razliku, pa je Dragan Bajić bio primoran da reaguje minutom odmora.

Polovinom te sekvence, već pomenuti Von je smanjio zaostatak na sedam poena (28:35), a isto odstojanje je slovenački predstavnik u regionalnom takmičenju zadržao i do odlaska na petnaestominutnu pauzu (35:42).

Uvodna 3-4 minuta nastavka potpuno su pripala ''igosima'', koji su gostima prišli na samo dva koraka (45:47). Primorska je uzvratila serijom 13:3, za 48:60 na semaforu, ali je silovit odgovor imao i Bajićev tim.

Uslijedila je Igokeina odlična sekvenca u vidu 11 vezanih poena, bez ijednog primljenog, za 59:60, a problemi za goste pojavili su se u posljednjim sekundama te dionice, kada je Marko Jagodić – Kuridža pri šutu za tri poena faulirao Kinana Evansa i ''zaradio'' četvrtu ličnu grešku.

Trojka Save Lešića, kojom je Igokea nakon dugo vremena preuzela vođstvo, izazvala je erupciju oduševljenja u dvorani na nešto više od osam minuta do kraja.

Potom je, zahvaljujući danas sjajnom Herisu, Primorska ''uštopala'' domaće i vratila plus na svoju stranu (68:72), a kada je prvo Jagodić – Kuridža trojkom za 75:82 ispravio svoju grešku iz finiša posljednje dionice a potom pri rezultatu 79:84 Đorđe Gagić napravio grešku u koracima, činilo se da je ''priči kraj''.

Ipak, nije tako bilo.

Mini-serijom Evansa i Grina Igokea je stigla do -1 (83:84), ali je nadu o pobjedi domaćih preciznošću sa ''penala'' (pogodio četiri vezana slobodna bacanja) ugasio – Lens Heris, koji je i bio najefikasniji pojedinac na parketu uz 33 poena, dok je drugi strijelac tima bio Jagodić – Kuridža sa 20 poena.

U ekipi Igokee, Rašad Von je postigao 21 poen, Majkl Grin se zaustavio na 14 čemu je dodao i osam, asistencija, Kinan Evans je kraj svog imena upisao 12, a Đorđe Gagić 11 poena.

ABA LIGA – 11. kolo

Subota:

Mornar – Mega Bemax 85:68

FMP – Budućnost 89:79

Nedjelja:

Igokea – Primorska 84:88

Zadar – Crvena zvezda (18.00)

Partizan – Cibona (20.00)

Cedevita Olimpija – Krka (20.00)

TABELA: Budućnost 9-2, Primorska 8-3, FMP 7-4, Partizan (-1) 7-3, Cedevita Olimpija (-1) 7-3, Mornar 6-5, Crvena zvezda (-1) 6-4, Krka (-1) 4-6, Cibona (-1) 4-6, Igokea 2-9, Mega Bemax 2-9, Zadar (-1) 1-9.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC