• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost pala u Železniku, ''kuva'' na vrhu ABA lige!

Autor mondo.rs

Košarkaši FMP-a i Budućnosti su u Železniku odigrali derbi 11. kola ABA lige.

 Buducnost-pala-u-Zelezniku-kuva-na-vrhu-ABA-lige-FMP-89-79-Arenasport-stream Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Još jedna sjajna partija mladog tima iz Železnika donela im je pobedu u derbiju 11. kola. Na domaćem terenu savladana je Budućnost (89:79), trenutni lider regionalne lige.

Izabranici Vladimira Jovanovića su još jednom pokazali košarku koja je efikasna, ali i lepa za gledanje. Jedno od najprijatnijih iznenađenja u ovoj sezoni ABA lige opravdalo je taj epitet trijumfom nad prošlogodišnjim finalistom.

Možda će vas zanimati

Meč u beogradskom predgrađu bio je neizvestan tokom prva dva perioda, a na poluvremenu je rezultat bio nerešen (43:43). Domaći tim je tokom druge četvrtine stigao i do osam poena prednosti, ali je ona prokockana u narednim minutima.

Ipak, nekarakteristično za mlade timove, FMP nije pao. Budućnost je na početku treće deonice preokrenula rezultat u svoju korist, ali je ekipa iz Železnika taj period ipak dobila. Sedam poena stečene prednosti bili su dovoljni da se u poslednji kvartal uđe rasterećenije.

Predvođeni Radovanovićem i Duopom Ritom, ali i sjajnim plejmejkerima Potom i Đokovićem, košarkaši iz Železnika su povećavali prednost u finišu utakmice. Potezi Jovanovićevih momaka su često bili i atraktivni, ali ono što je bitnije, doneli su pobedu.

Mladi tim iz Železnika je ponovo pokazao svoj raskošni talenat, a prednost stečena u prve tri deonice dodatno je rasla u finišu. Na kraju je ona iznosila i 13 poena, da bi se utakmica završila na +10 za domaći tim.

Nakon ovog kola Budućnost ostaje na prvoj poziciji sa skorom 9-2, dok je FMP iz Železnika popravio svoj učinak. ''Panteri'' sada imaju sedam pobeda i četiri poraza, što bi u nekom scenariju moglo da im donese i mesto među četiri najbolja tima na kraju runde.

Najbolji pojedinac na meču bio je Bamfort, košarkaš gostujućeg tima koji je postigao 18 poena. Pratili su ga Kobs sa Kobs sa 14 poena i Nikolić koji je dodao 11, ali to nije bilo dovoljno.

Kod domaćina, najbolji je bio Radovanović sa 18 poena, Rit je dodao 13 (9 skokova), a dvocifreni su bili Pot (12), Đorđević (11) i Jeremić (10). stefan Pot je susret završio sa osam asistencija, dok je njegova zamena, Đoković, upisao pet dodavanja.

Izveštaj sa meča Mornar - Mega Bemaks, kao i kompletnu tabelu, pogledajte na linku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC